​Φανερά εκνευρισμένος και με απειλητικό ύφος εμφανίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε δηλώσεις που έκανε μετά την κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά πυρά.

«Δεν μπορώ να βρω λέξεις για να περιγράψω τι συνέβη σήμερα. Τα τουρκικά αεροπλάνα έριξαν το μαχητικό μας, 4 χλμ μακριά από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, επί συριακού εδάφους. Βρισκόταν σε ύψος 6,000 ποδιών. Το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16 στον αέρα».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία ότι χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές αγοράζοντας πετρέλαια ενώ τόνισε πως «ό,τι συνέβη σήμερα θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών».

Μάλιστα, χαρακτήρισε την κατάρριψη του αεροσκάφους «πισώπλατη μαχαιριά, την ώρα που όλοι θέλουμε να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία».

Αναφερόμενος στην έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία θα διεξαχθεί στις 17:00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος) «κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας» είπε: «Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν θέλησε να επικοινωνήσει με τη Ρωσία αλλά έτ��εξε αμέσως στο ΝΑΤΟ δείχνει ότι θέλει και το ΝΑΤΟ να υπηρετήσει το ενδιαφέρον της για τον ISIS».

Από την άλλη οι Τούρκοι επιμένουν πως το ρωσικό αεροσκάφος, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υπήρξαν δέκα προειδοποιήσεις, πριν την κατάρριψη από δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F 16, στην περιοχή Γιαγιλάνταγ της Αντιόχειας.

Την ίδια στιγμή, τα διεθνή μέσα λένε πως και οι δύο πιλότοι είναι νεκροί. Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το star.gr, οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν πως ο ένας πιλότος ήταν νεκρός και ο άλλος είχε πέσει στα χέρια των τουρκμενικών ανταρτικών δυνάμεων που πολεμούν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ στ�� βόρεια Συρία.

Μάλιστα, το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο με σκληρές εικόνες, που δείχνει αντάρτες της Συρίας να φωνάζουν "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος" πάνω από τη σορό του πιλότου.