​Τέσσερις Έλληνες που ζουν μόνιμα στο Παρίσι μίλησαν στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" για τους φίλους, που έχασαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Η Ελληνογαλλίδα Ρένα Ψυχογιού, γιατρός στο επάγγελμα δήλωσε συγκλονισμένη από όλα όσα είδε και άκουσε, καθώς μια στενή της φίλη κατάφερε να διαφύγει από το Μπατακλάν, αλλά... έχασε το ένα της μάτι.

Ο Ηλίας Κυβέλος, ο οποίος έκανε μεταπτυχιακό στην Σορβόννη, τα τελευταία 15 χρόνια μένει στην πόλη του φωτός και όχι σε κάποιο τυχαίο σημείο, αλλά ακριβώς πάνω από το καφέ «Carillon», όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση. Ο ίδιος εξομολογήθηκε πως από καθαρή τύχη σώθηκε από το μακελειό, αφού είναι συχνός πελάτης του μαγαζιού!

f.jpg

Ο Μάνος Αθανασίου που ζει και εργάζεται στο Παρίσι ως δικηγόρος-εμπειρογνώμονας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε πως στα υπόγεια του Μπατακλάν έχασε δύο φίλους. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τους έχασα, δεν το χωράει ο νους μου» εξομολογήθηκε ο ίδιος.

Η Ελληνογαλλίδα Αυγή Μουρέ, η οποία εργάζεται ως δημοσιογράφος στην γαλλική τηλεόραση, μίλησε για την τραγωδία που βιώνει ο παιδικός της φίλος Λιονέλ, ο οποίος έχασε τους... πέντε κολλητούς του στο Μπατακλάν. «Ήταν και οι πέντε δημοσιογράφοι που κάλυπταν μουσικά θέματα. Είχαν δωρεάν προσκλήσεις και έτσι οργάνωσαν κοινή έξοδο. Κανείς τους δεν γύρισε πίσω. Είναι τραγικό.Ο Λιονέλ παίρνει φάρμακα για να αντέξει» συμπλήρωσε η Αυγή Μουρέ.

mou.jpg