Σε μια έρημη πόλη, χωρίς κίνηση, χωρίς κόσμο, χωρίς γιορτινές μουσικές έχουν μετατραπεί οι Βρυξέλλες υπό τον φόβο μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Για δεύτερη ημέρα τα εμπορικά καταστήματα και τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια της πόλης παραμένουν κλειστά, οι κάτοικοι είναι κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους, ενώ οι οπλισμένοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί που κάνουν περιπολίες στους δρόμους, αποτελούν εικόνα στενάχωρη για τους ελάχιστους περαστικούς.

Το μετρό είναι επίσης κλειστό, ενώ οι βελγικές αρχές αποφάσισαν για την ασφάλεια των πολιτών και το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, εκ των οποίων και η αγορά του σταθμού του «Μιντί», που είναι και η μεγαλύτερη στις Βρυξέλλες.

Οι κάτοικοι της βελγικής πρωτεύουσας είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς δεν έχουν ξαναδεί την πόλη σε τέτοια κατάσταση, γι ‘αυτό και για τους πολίτες λειτουργεί από το πρωί της Κυριακής ειδική τηλεφωνική γραμμή, ώστε να παίρνουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα τους.

Η απόφαση των αρχών να σταματήσουν ξαφνικά την κανονικότητα στην ζωή των κατοίκων των Βρυξελλών και να διατηρήσουν το επίπεδο συναγερμού στο «5» είναι γιατί φαίνεται ότι έχουν πληροφόρηση πως οι τζιχαντιστές δεν θέλουν να χτυπήσουν κοινοτικά κτίρια, αλλά μαζικές συγκεντρώσεις (καφετέριες, θέατρα, εμπορικά κέντρα, κινηματογράφους, συναυλιακούς χώρους, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις).

Το κέντρο της πόλης λοιπόν είναι ...νεκρό, δεν κυκλοφορεί ψυχή στα άλλοτε πολ��σύχναστα σημεία και οι αρχές έχουν εξαπολύσει κυνηγητό, ώστε να βρουν τους τζιχαντιστές που φέρονται να απειλούν επικίνδυνα την πόλη, αλλά και τις γιάφκες τους με τα εκρηκτικά και τα χημικά.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR