​Χτυπήματα που θα συγκλόνιζαν την Γερμανία σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Με τρεις βόμβες στο στάδιο, όπου θα διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε στάση λεωφορείου και μία βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό, ομάδα τρομοκρατών θα επιχειρούσε να σκορπίσει τον θάνατο και πολύ αίμα στην Γερμανία.

Η γερμανική εφημερίδα η οποία επικαλείται πληροφορίες από κύκλους των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, αποκαλύπτει ότι οι γερμανικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί σχετικά από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες είχαν μάλιστα στη διάθεσή τους τα ονόματα των επίδοξων δραστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην πόλη δεν βρέθηκαν τελικά εκρηκτικά, ωστόσο το Βερολίνο εκτιμά ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Γερμανία παραμένει υψηλός. Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, τόνισε ότι περίπου 760 Γερμανοί πολίτες έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, ενώ ο αριθμός των «υπόπτων» είναι μεγαλύτερος από ποτέ, γεγονός που αυξάνει τους φόβους ενδεχόμενου χτυπήματος .