​Σοκαριστικές εικόνες από την δραματική «μάχη» μεταξύ της γαλλικής αστυνομίας και των τρομοκρατών στο Σεν Ντενί, που έληξε με τον θάνατο τριών ανθρώπων, κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου.

Ήταν πέντε ημέρες μετά την «11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης» όταν τουλάχιστον 100 ένοπλοι αστυνομικοί πολιόρκησαν το διαμέρισμα του ��ροαστίου των Παρισίων, όπου ζει μία αρκετά μεγάλη κοινότητα μουσουλμάνων, μετά από πληροφορίες ότι ο 27χρονος εγκέφαλος των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι κρυβόταν μέσα σε αυτό.

pa.jpg

pa2.jpg

pa3.jpg

Στις συγκλονιστικές φωτογραφίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας φαίνεται ένα διαμέρισμα- σουρωτήρι από τις 5000 σφαίρες που έπεσαν. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Γκρεμισμένα ταβάνια και πατώματα, εκτεθειμένες μεταλλικές δοκοί. Ολική καταστροφή προκλήθηκε τόσο από την ανταλλαγή πυρών όσο και από την ανατίναξη των εκρηκτικών με τα οποία ήταν ζωσμένος ένας - άγνωστος μέχρι στιγμής - καμικάζι αυτοκτονίας (ο ένας από τους τρεις νεκρούς της εφόδου).

pa4.jpg

pa6.jpg

am.jpg

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρεις τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εφόδου στις 18 Νοεμβρίου, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της τραγωδίας στο Παρίσι Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ και η 26χρονη ξαδέρφη του, Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν.

Resizer.jpg

Υπενθυμίζουμε ότι τις πρώτες ώρες της επιδρομής των γαλλικών αστυνομικών δυνάμεων στη γιάφκα των βομβιστών, είχε γίνει γνωστό πως η νεαρή Χάσνα, η οποία μεγάλωσε στο Παρίσι, είχε χάσει τη ζωή της επιλέγοντας να ανατιναχθεί. Ωστόσο λίγες ώρες μετά, αστυνομική πηγή από τη Γαλλία ανακοίνωσε ότι η Αϊτμπουλαχσέν δεν ήταν βομβίστρια αυτοκτονίας, αλλά ότι ένας άλλος άνδρας που βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί ανατινάχτηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Δείτε επίσης:

ΑΚΟΥΣΤΕ τον καταιγισμό πυροβολισμών στο Σεν Ντενί- Πολίτες εκκένωσαν τα σπίτια τους- ΒΙΝΤΕΟ