​Φόβος, σκοτάδι, περιπολίες και κλειστά καταστήματα συνθέτουν την εικόνα των Βρυξελλών, μετά την απόφαση των αρχών του Βελγίου να σημάνουν κόκκινο συναγερμό, υπό τον φόβο μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος.

«Έρημη πόλη είναι οι Βρυξέλλες, μαγαζιά που άλλες μέρες τέτοια εποχή θα κάνανε χρυσές δουλειές ήταν σήμερα κλειστά, ενώ κλειστό θα παραμείνει το μέτρο αύριο Κυριακή και την Δευτέρα», είπε στο κεντρικό δελτίο του Star Channel, o ανταποκριτής τους σταθμού στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Βελγίου Τσαρλς Μισέλ, πως «υπάρχει κίνδυνος παρόμοιων επιθέσεων με το Παρίσι», ο κ.Αθανασίου τόνισε ότι «μιλάμε για γιγαντιαίο μέγεθος απειλής και γιγαντιαία κινητοποίηση των βελγικών αρχών που όμοια της δεν είναι καν αυτή του 2007, όταν είχε αποδράσει ένας επικίνδυνος κρατούμενος».

«Δεν έχουμε ξαναδεί έτσι την πόλη. Γίνονται έρευνες παντού. Έχουν ακυρωθεί όλες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και αυτό που ζούμε είναι πρωτοφανές» πρόσθεσε ο ανταποκριτής του Star Channel στις Βρυξέλλες.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου έκανε λόγο για «σοβαρή και άμεση απειλή» και ανακοίνωσε την αναβολή των πρωταθλημάτων σε πρώτης και δεύτερη κατηγορία.

Παράλληλα, οι αρχές ζήτησαν μέσω τηλεοπτικών μηνυμάτων από τους πολίτες να μην βγάζουν φωτογραφίες τους στρατιωτικούς που κυκλοφορούν στους δρόμους και να μην τις ανεβάζουν στα social media.

ΒΙΝΤΕΟ STAR