​Μια εβδομάδα μετά την «11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης», ο τρόμος εξακολουθεί να πλανάται στην πόλη του φωτός. Η χωρά θα βρίσκεται για τους επόμενους τρεις μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι διαδηλώσεις μέχρι το τέλος του μήνα απαγορεύονται και οι περιπολίες στρατού και αστυνομίας είναι εξαιρετικά αυξημένες.

Φρούριο είναι και οι εγκαταστάσεις ύδρευσης στη γαλλική πρωτεύουσα, μετά τις πληροφορίες ότι έγινε μια ανεξήγητη κλοπή προστατευτικών στολών για χημικά και βιολογικά υλικά από νοσοκομείο της πόλης. Οι γιατροί άμεσης ανάγκης στο νοσοκομείο κοντά στις Βερσαλλίες προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν δηλητηριώδη αέρια, όπως το σαρίν.

Ψάχνουν σε τρεις χώρες τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Οι φόβοι εντείνονται, καθώς ο επικίνδυνος τρομοκράτης Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο 8ος των ομάδων επίθεσης, δεν έχει ακόμα συλληφθεί . Πιθανότατα κυκλοφορεί με περούκα και γυαλιά και χρησιμοποιεί το όνομα Γιασίν Μπ��γκί και τον ψάχνουν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία. Οι βελγικές αρχές έχουν κάνει τηλεοπτική ανακοίνωση με τα χαρακτηριστικά του.

Έδινε τις πρώτες βοήθειες σε τρομοκράτη χωρίς να το ξέρει

Εν τω μεταξύ, τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία του 47χρονου νοσοκόμου Ντέιβιντ, ο οποίος χωρίς να το ξέρει, έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε έναν τραυματισμένο άνδρα, που αργότερα κατάλαβε πως πρόκειται για τον καμικάζι αυτοκτονίας, Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ, αδελφό του καταζητούμενου τρομοκράτη.

Συγκλονισμένος ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο καφέ του θανάτου

Την ίδια ώρα, συγκλονισμένος είναι ο 29χρ��νος αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο καφέ Λα Μπον Μπιερ, όπου ο καταζητούμενος Αμπντεσλάμ σκόρπισε το θάνατο. Ο 29χρονος επισκέφθηκε ξανά το σημείο ,όπου τα γεγονότα της μαύρης Παρασκευής χαράχτηκαν για πάντα στη μνήμη του.

Μπροστά στην μεγάλη απειλή που απλώνεται στην Ευρώπη, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συναντώνται τη Δευτέρα στο μέγαρο των Ηλυσίων για να συζητήσουν για τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και τη συριακή κρίση.

Δείτε περισσότερα για τις εξελίξεις στο Παρίσι στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Δείτε επίσης:

EΡΕΥΝΑ star.gr: Κοψοχρονιά δίνουν τα δωμάτια τους χλιδάτα ξενοδοχεία στο Παρίσι για τις γιορτές