​Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το star.gr, στο Βέλγιο καθώς εκφράζονται φόβοι από τις Αρχές για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Το βράδυ της Παρασκευής, οι Αρχές αποφάσισαν να ανεβάσουν επίπεδο συναγερμού για τις Βρυξέλλες στο 4 (πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού), ενώ για την υπόλοιπη χώρα παραμένει σε ισχύ το επίπεδο 3.

sytrato spoli sfg.png
Ο στρατός είναι στους δρόμους και περιπολεί, ενώ όλοι οι σταθμοί του μετρό θα παραμείνουν το Σάββατο κλειστοί. Επιπλέον, έχουν ακυρωθεί οι περισσότερες συναυλίες αλλά και οι αγώνες.

αρχείο λήψης (2).jpg
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, προειδοποίησε ότι υπάρχει «κίνδυνος τρομοκρατικής επ��θεσης με όπλα και εκρηκτικά».

vryxelles neo ths gh.png
Οι δηλώσεις του έρχονται λίγη ώρα αφότου η βελγική εφημερίδα «Dernière Heure» μετέδωσε πληροφορίες ότι χθες το βράδυ στο Μόλενμπεκ, στη συνοικία που μεγάλωσε ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, οι Αρχές εντόπισαν ένα οπλοστάσιο με χημικά όπλα.

tweet brussels nea  f.png