​Μία εβδομάδα μετά τα φονικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, η Ευρώπη είναι ακόμη πολύ ανήσυχη!

Ενδεικτικό του κλίματος τρόμου που επικρατεί είναι το ότι οι Βρυξέλλες βρίσκονται πλέον σε κόκκινο συναγερμό με την βελγική αστυνομία να φοβάται για φονικά χτυπήματα.

Το βράδυ της Παρασκευής, οι Αρχές αποφάσισαν να ανεβάσουν επίπεδο συναγερμού για τις Βρυξέλλες στο 4 (πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού), ενώ για την υπόλοιπη χώρα παραμένει σε ισχύ το επίπεδο 3.

Επιπλέον προειδοποιήσαν για μία σοβαρή και επικείμενη απειλή, που απαιτεί ειδικά μέτρα ασφαλείας. Για αυτό το λόγο το Σάββατο θα παραμείνουν κλειστοί όλοι οι σταθμοί του μετρό της πόλης!

Την ίδια στιγμή, πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη συλλήψεις για το μακελειό στο Παρίσι. Ένας άνδρας συνελήφθη στη συνοικία Λέκεν των Βρυξελλών, το βράδυ της Πέμπτης μετά από ντου της αστυνομίας σε σπίτια. Μάλιστα, του απαγγέλθηκαν και κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις και συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η άλλη σύλληψη έγινε στην Τουρκία και η αστυνομία φαίνεται πως έπιασε λαβράκι… Πρόκειται για τον άντρα που «έδωσε» τους στόχους των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ονομάζεται Αχμέτ Νταχμάνι, είναι 26 χρονών, Βέλγος Μαροκινής καταγωγής, και συνελήφθη σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Αττάλεια.