​Την ώρα που οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν επισήμως πως ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών την Τετάρτη στο Σεν Ντενί, το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τον Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ, ένα χρόνο πριν, να καλεί τους μουσουλμάνους να πολεμήσουν για την τζιχάντ.

«Θέλω να αναφερθώ σε εκείνους που κάθονται και δεν κάνουν τίποτε. Σηκωθείτε, ενεργοποιηθείτε, πολεμήστε και τρέξτε για τη νίκη.

Είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή που έχετε; Με το να κάθεστε συνέχεια στο σπίτι σας; Είστε ικανοποιημένοι με αυτό τον ταπεινωτικό τρόπο ζωής που έχετε σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική και στις Αραβικό Σύνδεσμο; Ψάξτε για την υπερηφάνεια και την τιμή μόνο μέσα από τη θρησκεία σας! Αυτό θα το βρείτε μόνο μέσω της πίστης σας στη Τζιχάντ» ακούγεται να λέει.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το πτώμα του Αμπαούντ βρέθηκε, διάτρητο από σφαίρες, στο κτίριο που έγινε η έφοδος. Αναγνωρίστηκε μέσω των δακτυλικών του αποτυπωμάτων.

Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αποκάλυψη πως πιθανότατα ο τρομοκράτης, οργάνωνε και συντόνιζε τις επιθέσεις του σε ευρωπαϊκό έδαφος από την Αθήνα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει απόρρητη έκθεση του FBI που συντάχθηκε τον Μάιο του 2015 και δημοσίευσε το αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Υπενθυμίζεται, πως τον Ιανουάριο του 2015 η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έλεγχξε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι που έμεναν τρεις αλλοδαποί. Εκεί βρέθηκε κινητό το οποίο ανήκε στον Αμπαούντ.

Όπως υποψιάζονται οι αρχές, ο νεκρός πλέον Βέλγος τζιχαντιστής χρησιμοποιούσε το διαμέρισμα ως κέντρο επικοινωνιών για τις επιθέσεις στο Βέλγιο τον Ιανουάριο του 2015.

Εν των μεταξύ, ο Μοχάμεντ, αδερφός του Σαλαχ και του Ιμπραήμ που μακέλεψαν το Παρίσι, αφού ανακρίθηκε από τη βέλγικη αστυνομία, άναψε κεριά στη μνήμη των θυμάτων.

Την ώρα που πλήθος κόσμου τιμούσε τους νεκρούς της Γαλλίας, εκείνος βγήκε στο παράθυρο του σπιτιού του στο Μόλενμπεκ στο Βέλγιο για να δείξει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες ��ου έχασαν τους αγαπημένους τους.