​Αυτή φέρεται να είναι η πρώτη γυναίκα καμικάζι της Ευρώπης, η 26χρονη Hasna Aitboulahcen, που φέρεται να είναι ξαδέρφη του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Έτσι ισχυρίζεται το site DH.be.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή ανατινάχθηκε την Τρίτη στο Σεν Ντενί κατά την μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

Μάλιστα στο φως της δημοσιότητας έδωσε το TFI ένα βίντεο με τα τελευταία λόγια της γυναίκας καμικάζι αλλά και την στιγμή που πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

Στο βίντεο ακούγεται η αστυνομία που είχε εισβάλει στο διαμέρισμα που ήταν ταμπουρωμένη, να την ρωτά «που είναι το αγόρι της», ��ννοώντας τον Abdelhamid Abaaoud. Εκείνη τους απαντά ότι δεν είναι το αγόρι της και ακούγεται η έκρηξη από την ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού με τον οποίο είχε ζωστεί.

download.jpg

Στην συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί, πιθανότατα πρόκειται για ανταλλαγή πυρών μεταξύ των αστυνομικών και των υπόπτων που κρύβονταν στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροδότηση των ��κρηκτικών, το κεφάλι της τζιχαντίστριας εκσφενδονίστηκε μέτρα μακριά στο δρόμο.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής καταδίωξης στο βόρειο προάστιο του Παρισιού εκτός από την γυναίκα καμικάζι, σκοτώθηκε ένας ύποπτος για τρομοκρατία, ενώ τουλάχιστον πέντε άτομα συνελήφθησαν.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η Hasna Aitboulahcen, ήταν η επικεφαλής ενός τέταρτου δικτύου τρομοκρατίας, το οποίο βρισκόταν στο Saint Denis και το οποίο ετοίμαζε νέα τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle και στην επιχειρηματική περιοχή του Παρισιού, τη Defense.

Βρισκόταν υπό τριπλή παρακολούθηση και θεωρούνταν κύρια ύποπτη για τρομοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γαλλίδα Aitboulahcen είχε εκφράσει την επιθυμία να ενταχθεί στις τάξεις του ISIS και να πολεμήσει για το Ισλαμικό Κράτος είτε στο Ιράκ είτε στη Συρία.