​«Μετρημένος» στις δηλώσεις του ήταν ο Γάλλος εισαγγελέας, ο οποίος έκανε δηλώσεις για την αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί.

Όπως αποκάλυψε το διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει οι μακελάρηδες έκρυβε ένα… οπλοστάσιο πολέμου, ενώ τόνισε πως με την επιχείρηση εξουδετερώθηκε μια δεύτερη μεγάλη επίθεση που ετοιμαζόταν, μετά από αυτή της 13ης Νοέμβρη.

eisaggeleas111.jpg
Γάλλος εισαγγελέας

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε δύο νεκρούς, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ταυτότητα τους καθώς συνεχίζεται η έρευνα. Όσον αφορά στον «εγκέφαλο» του μακελειού στο Παρίσι, ανέφερε πως δεν είναι ανάμεσα στους οκτώ συλληφθέντες-επτά άνδρες και μία γ��ναίκα- χωρίς ωστόσο να απαντήσει αν είναι νεκρός ή όχι.

«Εντοπίσαμε τηλέφωνα, όπλα και πολλά άλλα σύνεργα. Τρεις μονάδες είχαν αναπτύξει ένα αρκετά προχωρημένο σύστημα διασύνδεσης, πριν εκτελέσουν την επιχείρησή τους. Την προηγούμενη μέρα της επίθεσης έφτασαν στο Παρίσι τρία οχήματα από το Βέλγιο, νοικιασμένα από τους αδελφούς Αμπντεσλάμ.

Βρήκαμε τρεις σφαίρες, μαχαίρια, τρία καλάσνικοφ και δακτυλικά αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ. Επιπλέον εντοπίσαμε και ένα μήνυμα σε κινητό, το οποίο έγραφε «είμαστε απ' έξω και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε».

Στην επιχείρηση συλλάβαμε τρία άτομα, το ��να τραυματίστηκε στο χέρι. Γνωρίζουμε τις ταυτότητες τους, αλλ�� δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερα στοιχεία. Εκείνη τη στιγμή υπήρξε έκρηξη από βομβιστή αυτοκτονίας.

Η κατάσταση του σώματός του δεν μας επιτρέπει προς το παρόν να διαπιστώσουμε την ταυτότητά του. Είναι πιθανόν να πρόκειται για γυναίκα, αλλά η ιατροδικαστική έρευνα συνεχίζεται. Από την έκρηξη παραλίγο να καταρρεύσει το κτήριο.

Εκεί μέσα εντοπίσαμε δύο άνδρες, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Δύο ακόμα συνελήφθησαν έξω από το σπίτι, ανάμεσα τους και μία γυναίκα. Συνολικά έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τουλάχιστον 5.000 φορές» είπε.