​Ο 27χρονος Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ, ο εξαιρετικά επικίνδυνος τρομοκράτης και «εγκέφαλος» των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, καταζητείται, ενώ την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες ήθελαν τον «εγκέφαλο», ο οποίος καθοδηγούσε τους 8 τρομοκράτες για τις ενέργειες τους στο Παρίσι, να βρίσκεται στη Συρία. Όμως, δεν αποκλείεται να είναι ένας από τους δράστες που βρίσκονται στο διαμέρισμα στο βόρειο προάστιο του Παρισιού.

Πριν από πέντε χρόνια, ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ είχε συλληφθεί για τρομοκρατική ενέργεια. Ο ίδιος γνώριζε τον άλλο καταζητούμενο δράστη, Σαλά Αμπντεσλάμ, ο οποίος φέρεται να είναι ο τρομοκράτης που επίσης βρίσκεται ταμπουρωμένος στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί.

Όπως σας μεταδώσαμε στο star.gr, ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούν�� (Abdel Hamid Abaaoud) μεγάλωσε στις Βρυξέλλες και δεν του έλειπε τίποτα, καθώς κατάγεται από μία εύπορη οικογένεια. Οι γονείς του, μάλιστα, τον έστελναν σε ένα από τα καλύτερα και πιο ακριβά (φυσικά) σχολεία… στο οποίο πήγαιναν μόνο πλουσιόπαιδα. Ο πατέρας του ήταν Μαροκινός έμπορος και είχε μεγάλα σχέδια για τον γιο του, ο οποίος όμως φαίνεται πως ήθελε να κάνει άλλα πράγματα.

Πριν από 15 χρόνια, εκείνος ήταν μαθητής του κολλεγίου Saint-Pierre και έκανε παρέα με όλα τα πλουσιόπαιδα. Οι συμμαθητές του μιλούν για ένα γλυκό παιδί που έκανε συνέχεια πλάκες. Ο μακελάρης αν και σύμφωνα με τον πατέρα του ήταν καλός έμπορος αποφάσισε στις αρχές του 2013 να πάει στην Συρία… Εκεί, μπήκε στους τζιχαντιστές και επέστρεψε στο Βέλγιο στο τέλος του έτους. Λίγο αργότερα επέστρεψε στην Συρία και φαίνεται πως πέρασε από την Ελλάδα.

Τον Μάρτιο του 2014 εμφανίζεται σε ένα βίντεο ισλαμικής προπαγάνδας να οδηγεί ένα αυτοκίνητο να σέρνει πίσω του πτώματα. Τον Φεβρουάριο του 2015, δίνει συνέντευξη σε ένα ισλαμικό περιοδικό και κοκορεύεται ότι πηγαινοέρχεται Βέλγιο- Συρία ανενόχλητος. Λίγους μήνες αργότερα κατάφερε να αιματοκυλήσει το Παρίσι με έξι τρομοκρατικά χτυπήματα.