Τα «πλοκάμια» της τρομοκρατίας φαίνεται πως έφτασαν και στην Γερμανία. Ημιφορτηγό ζωσμένο με εκρηκτικά βρήκαν οι αρχές, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, έξω από το γήπεδο στο Αννόβερο, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας μεταξύ της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Το φορτηγό ήταν βαμμένο ώστε να φαίνεται σαν ασθενοφόρο.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας, σήμανε συναγερμός για «ύποπτο αντικείμενο» και αποφασίστηκε να αναβληθεί αγώνας και να εκκενωθεί ο χώρος.

Σημειώνεται ότι στον αγώνα θα έδιναν το παρών η Άνγκελα Μέρκελ, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καθώς επίσης και άλλοι υπουργοί. Η καγκελάριος πάντως της Γερμανίας, όπως διευκρινίστηκε από την κυβέρνηση, δεν είχε ακόμη φθάσει στο στάδιο.

Παράλληλα, εκκενώθηκε για «λόγους ασφαλείας», η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims».

Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.

«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.

Για «συγκεκριμένη προειδοποίηση για εκρηκτικά» μέσα στο στάδιο του Ανόβερου όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Γερμανίας και Ολλαν��ίας, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Αστυνομίας της πόλης Φόλκερ Κλούβε.

«Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο κ. Κλούβε και μίλησε για «συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Ανόβερο.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πόλη, ενώ διεξάγονται έλεγχοι σε πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας του Ανόβερου Φόλκερ Κλούβε, ειδοποιήθηκαν όλοι οι διοργανωτές συναυλιών στην πόλη και τους συνεστήθη να ακυρώσουν τις αποψινές εκδηλώσεις.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και το μετρό να μην σταματά σε κάποιους σταθμούς.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα.