Για πρώτη φορά ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε πως πίσω από την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην Σινά είναι… τρομοκράτες.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον Ρώσο Προέδρο για τρομοκρατική βομβιστική επίθεση η οποία προκάλεσε το θάνατο 224 ανθρώπων.

Ωστόσο, δεν είναι μόνος αφού την Τρίτη και οι ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών FSB έκαναν επίσημες δηλώσεις την Τρίτη σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας για την συντριβή του αεροσκάφους.

sinai.jpg

Συγκεκριμένα, ο Alexanter Bortnikov, επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών FSB, ανέφερε: «Μπορεί να πει κάποιος κατηγορηματικά ότι ήταν μια τρομοκρατική πράξη».


Μετά από εξέταση στα τμήματα του αεροπλάνου και τα υπάρχοντα των επιβατών, οι ειδικοί εντόπισαν ίχνη εκρηκτικής ύλης. «Κατά τη διάρκεια της πτήσης εξερράγη μια βόμβα με 1,5 κιλό TNT», συμπλήρωσε.


«Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία έρχεται αντιμέτωπη με βάρβαρα τρομοκρατικά εγκλήματα. Όπως και με την έκρηξη στον σιδηροδρομικό σταθμό Volgograd στα τέλη του 2013, δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα και κανέναν. Η δολοφονία των υπηκόων μας στο Σινά είναι από τα πιο αιματηρά εγκλήματα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θυμάτων».


��ημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την αύξηση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία και έδωσε εντολή στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης.

«Το στρατιωτικό μας έργο στη Συρία πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να ενισχυθεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι τρομοκράτες να καταλάβουν ότι η τιμωρία είναι αναπόφευκτη», υπογράμμισε.

Επί ποδός για την αναζήτηση των υπευθύνων οι αρχές:

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν αμοιβή 50 εκατομμυρίων δολαρίων για όποιον δώσει πληροφορίες για εκείνους που βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια!

Ο δε πρόεδρος της Ρωσίας, ζήτησε με τη σειρά του από το ΥΠΕΞ να κάνει έκκληση στους ξένους εταίρους να βοηθήσουν στην αναζήτηση των τρομοκρατών.

Δείτε το βίντεο από το RT...