​Η μητέρα τριών από τους εφτά τρομοκράτες, που αιματοκύλισαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής έδωσε μια «απίστευτη» συνέντευξη στη βελγική ιστοσελίδα Het Laatste Nieuws και είπε για τον έναν από τους τρεις γιους της ότι «δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν»!

Η μητέρα του Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ, που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε επάνω του έξω από το καφέ Comptoir Voltaire, ισχυρίζεται ότι ο βομβιστής γιος της δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν, αλλά να ανατινάξει τον εαυτό του... λόγω στρες!

Ο 31χρονος πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του έξω από το καφέ, με αποτέλεσμα να χάσει ο ίδιος την ζωή του ενώ ένας περαστικός τραυματίστηκε.

Επίσης, τα άλλα δύο αδέλφια του βομβιστή αυτοκτονίας φαίνεται ότι συνδέονται με την τραγική τρομοκρατική επίθεση στην γαλλική πρωτεύουσα. Ο αδελφός του Μοχάμεντ συνελήφθη το Σάββατο το πρωί στις Βρυξέλλες, ενώ ο έτερος αδελφός, Σελάχ, ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος στην Ευρώπη, συνελήφθη σε επιχείρηση της αστυνομίας του Βελγίου.

Εκτός από την μητέρα του Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ και άλλα μέλη της οικογένειας δήλωσαν έκπληξη για την εμπλοκή του 31χρονου στις τρομοκρατικές ενέργειες της Παρασκευής και ένας από τους συγγενείς ανέφερε:

«Ίσως τα εκρηκτικά εξερράγησαν πρόωρα από ατύχημα, ίσως από το άγχος. Τον είχαμε δει δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις, δεν υπήρχαν σημάδια ότι σχεδίαζε πράξεις βίας. Το γεγονός ότι τα εκρηκτικά στην ζώνη του εξερράγησαν χωρίς να σκοτώσουν κανέναν λέει πολλά».

Η οικογένεια δήλωσε έκπληξη για την συμμετοχή του Σελάχ στην αιματηρή επίθεση της Παρασκευής, ενώ για τον Ιμπραήμ ανέφερε ότι είχε εν μέρει ασπαστεί τις ιδέες των τρομοκρατών και είχε περάσει ένα χρονικό διάστημα στη Συρία.

Ο Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ είχε νοικιάσει ένα αυτοκίνητο Seat Leon, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις βομβιστικές επιθέσεις στο εστιατόριο Casa Nostra και στο καφέ La Belle Équipe, που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι, ενώ μετ�� τις επιθέσεις η αστυνομία το εντόπισε εγκαταλελειμμένο με κρύπτη όπλων στο εσωτερικό του.