​Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται από το βράδυ της Παρασκευής η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η ΕΥΠ, αναζητώντας πιθανούς πυρήνες ακραίων ισλαμιστών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Τουλάχιστον 10 άτομα που ζουν στην Αθήνα και είναι στενοί συγγενείς μαχητών του Ισλαμικού κράτους βρίσκονται σε ασφυκτική παρακολούθηση, ενώ έρευνες έγιναν σε σπίτια ακόμη και χώρους λατρείας.

Το Star φέρνει στο φως φωτογραφικά ντοκουμέντα από πολλούς μαχητές στη Συρία που πέρασαν πρόσφατα στην κεντρική Ευρώπη, μαζί με χιλιάδες άλλους πρόσφυγες.

Ο Αλ Σάλεχ, με Συριακό διαβατήριο, πέρασε από τα παράλια της Τουρκίας με βάρκα στην Κω τον περασμένο Αύγουστο.

h.jpg
Πολλές μέρες αργότερα έφτασε στα Σκόπια και στη συνέχεια χάθηκε κάπου στην Βόρεια Ευρώπη. Είχε δηλώσει επάγγελμα σοβατζής. Ένα χρόνο πριν ωστόσο είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο μια φωτογραφία του ως μαχητής στη Συρία, να κρατάει με καμάρι το καλάσνικοφ.

jkkl.jpg
Σε κάποιο σταθμό της Γερμανίας, εντοπίστηκε ως πρόσφυγας κι αυτός ο άνδρας που λίγους μήνες πριν φωτογραφήθηκε ως άλλος Ράμπο στη Συρία κρατώντας δύο πολυβόλα στην ταράτσα ενός κτιρίου.

tiuo.jpg
Αυτός ο μαχητής που τον βλέπεται σε κάποια εμπόλεμη ζώνη στη Συρία μαζί με τον συμπολεμιστή του, τώρα βρίσκεται στη Σουηδία να απολαμβάνει την βόλτα του σε κάποιο εμπορικό κέντρο.

Ο κατάλογος των ανθρώπων που βρέθηκαν ως πολεμιστές στη Συρία και τώρα ζουν κάπου στην Ευρώπη είναι μακρύς.

Πολλοί από αυτούς ίσως είναι πραγματικοί πρόσφυγες. Οι διωκτικές αρχές ωστόσο φοβούνται ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και μοναχικοί λύκοι που περιμένουν το σύνθημα για να αναλάβουν ένοπλη τρομοκρατική δράση.