Ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη αλληλεγγύης τήρησαν και σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες που μετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Αττάλεια αλλά και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων χωρών του κόσμου με κοινό ανακοινωθέν καταδίκασαν ως «αποτρόπαιες» τις αιματηρές επιθέσεις στη Γαλλία και διαβεβαίωσαν πως ενωμένοι θα εργαστούν σκληρά για να αποτρέψουν μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είπε πως οι επιθέσεις την Παρασκευή στο Παρίσι θα μπορούσαν να έχουν γίνει στη Βρετανία και επισήμανε ότι επτά επιθέσεις αποτράπηκαν το τελευταίο εξάμηνο στη χώρα.

Ηχηρό Μήνυμα ενότητας απέναντι στους τρομοκράτες έστειλε και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από την Αττάλεια λέγοντας: «είμαστε πιο δυνατοί από κάθε μορφής τρομοκρατία» ενώ ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, προειδοποίησε για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και κάλεσε τους Γάλλους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή.

«Οι ΗΠΑ και η Γαλλία θα συνεργαστούν στενά για την πάταξη της τρομοκρατίας» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα από την Αττάλεια.

Εν τω μεταξύ σε συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας σε πολλές Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές πόλεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις πρ��ειδοποιήσεις μελών του Ισλαμικού Χαλιφάτου για νέα τυφλά χτυπήματα.

Το κλίμα ανησυχίας ενισχύει και η δήλωση του επικεφαλής της CIA στο CNN ότι δρομολογούνται κι άλλα χτυπήματα.

«Πιστεύω ότι αυτή δεν είναι η μόνη επιχείρηση που η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει ετοιμάσει, σίγουρα δεν θεωρώ τις επιθέσεις αυτές «ένα μεμονωμένο γεγονός». Η οργάνωση ΙΚ δεν αρκείται στο να περιορίζει τη φονική δράση της στο Ιράκ και τη Συρία και να εγκαθιστά κατά τόπους παρακλάδια στη Μέση Ανατολή, τη νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική, αλλά κατάρτισε ένα πρόγραμμα εξωτερικών επιχειρήσεων το οποίο εφαρμόζει τώρα με αιματηρές συνέπειες. Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών εργάζονται αυτή τη στιγμή σκληρά για να δουν τί μπορούν να κάνουν περισσότερο για να την εξαρθρώσουν».