Το λόγο για τον οποίο ο Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να αναθεωρήσει το Σύνταγμα, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στην ιστορική κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας, εξήγησε ο απεσταλμένος του Star στο Παρίσι, Γιώργος Βλαβιανός.

«Ο λόγος είναι η αντιμετώπιση του εχθρού που είναι το Ισλαμικό Κράτος με το οποίο η Γαλλία βρίσκεται επισήμως σε πόλεμο. Ο Ολάντ, θα ήθελε να κάνει ό,τι συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το 2001. Πολύ απλά η αστυνομία θα έχει το ελεύθερο να επεμβαίνει σε σπίτια εν δυνάμει τρομοκρατών, θα έχει το ελεύθερο να χρησιμοποιεί πιο άνετα τα όπλα και θα έχει περαιτέρω δυνατότητες ελέγχου στα σύνορα. Επίσης ο Ολάντ θέλει να διευρύνει έτσι τους όρους της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.» είπε στη Μάρα Ζαχαρέα ο δημοσιογράφος.

Σε ερώτηση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το αν έχει επιστρέψει η ζωή στην Γαλλία, ο Γιώργος Βλαβιανός απαντά «Η ζωή έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, βλέπουμε κίνηση στους δρόμους του Παρισιού. Τα σχολεία, τα μουσεία και οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά. Όμως βλέπουμε και βλέμματα φοβισμένα. Είναι χαρακτηριστική η περίπτ��ση του πανικού που δημιουργήθηκε την από μια κροτίδα στην πλατεία Ρεπουμπλίκ».

Τέλος ο απεσταλμένος του Star στο Παρίσι τόνισε ότι ο Φρανσουά Ολάντ τις επόμενες μέρες θα έχει συνάντηση με τον Ομπάμα και τον Πούτιν. «Αυτό δείχνει πως τα πράγματα στην Ανατολική Μεσόγειο χειροτερεύουν. Η Γαλλία έχει πάρει τις αποφάσεις της και ο Ολάντ είπε ξεκάθαρα ότι θέλει να καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος. Για το λόγο αυτό και το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle φεύγει για την Ανατολική Μεσόγειο. Θα δούμε πολλά πράγματα του επόμενους μήνες κατά τη γνώμη μου» ανέφερε ο Γιώργος Βλαβιανός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΑΓΙΣΕ ο Ολάντ την ώρα που έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας

Ηχούν τύμπανα πολέμου-Το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» φεύγει για την Ανατολική Μεσόγειο