​Πανέτοιμη να εντείνει τις επιθέσεις στο Ισλαμικό Κράτος είναι η Γαλλία, μετά το μακελειό στο Παρίσι, ενισχύοντας μάλιστα άμεσα τις δυνάμεις της.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ, την Πέμπτη αναχωρεί για τον Περσικό Κόλπο το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle».

Το εν λόγω αεροπλανοφόρο είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, ενώ έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται συνήθως από υποβρύχιο επίθεσης, μερικές φρεγάτες και πλοίο ανεφοδιασμού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικών μέσων, η απόφαση για να πάει το «Charles de Gaulle» στην περιοχή είχε ληφθεί από αρχές Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα, από την Κυριακή, τα γαλλικά αεροσκάφη απογειώνονται από βάσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την Ιορδανία, βομβαρδίζοντας την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Χαλιφάτου, τη Ράκα.

«Οι πράξεις πολέμου της Παρασκευής σχεδιάστηκαν στη Συρία και γι' αυτό πρέπει να καταστρέψουμε το ΙΚ. Η Γαλλία θα εντείνει τις επιχειρήσεις της στη Συρία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος στην κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας στη Γαλλία που έγινε 3η φορά από την εποχή του Ναπολέοντα.

Στη κρίσιμη ομιλία του ο Γάλος πρόεδρος εξήγγειλε επίσης:

· ότι η περίοδος έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία θα ισχύσει 3 μήνες
· αναθεώρηση του Συντάγματος,
· έκτακτες αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και
· ενίσχυση των αρχών ασφαλείας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΑΓΙΣΕ ο Ολάντ την ώρα που έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας