​Τα φόντα για μία τέλεια ζωή είχε ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι…

Ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ (Abdel Hamid Abaaoud) μεγάλωσε στις Βρυξέλλες και δεν του έλειπε κυριολεκτικά τίποτα, καθώς κατάγεται από μία εύπορη οικογένεια.

abdel2_0.jpg
Οι γονείς του, μάλιστα, τον έστελναν σε ένα από τα καλύτερα και πιο ακριβά (φυσικά) σχολεία… στο οποίο πήγαιναν μόνο πλουσιόπαιδα. Ο πατέρας του ήταν Μαροκινός έμπορος και είχε μεγάλα σχέδια για τον γιο του, ο οποίος όμως φαίνεται πως ήθελε να κάνει άλλα πράγματα.

Πριν από 15 χρόνια, εκείνος ήταν μαθητής του κολλεγίου Saint-Pierre και έκανε παρέα με όλα τα πλουσιόπαιδα. Οι συμμαθητές του μιλούν για ένα γλυκό παιδί που έκανε συνέχεια πλάκες.

ibrahim-ecole2.jpg
«Όταν είδα τη φωτογραφία του στις εφημερίδες, δυσκολεύτηκα να αναγνωρίσω αυτό το συμπαθητικό παιδί, χαλαρό και χαβαλετζή, τον οποίο είχα δύο χρόνια στην τάξη μου» δηλώνει παλιός του συμμαθητής.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που τραβήχτηκε στο κολλέγιο το 1999, εκείνος χαμογελάει αθώα στον φακό από την πρώτη σειρά.

ibrahim3.jpeg
«Ήταν εντελώς δικός μας άνθρωπος, ποτέ δεν ήταν στην άκρη, ποτέ δεν μαλώσαμε ούτε κάναμε ρατσιστικές αναφορές. Πρέπει να πω ότι υπήρχαν άνθρωποι με διαφορετικές καταγωγές στην τάξη μας», λέει ένας άλλος συμμαθητής του.

«Του άρεσε να κάνει πειράγματα, ψαχούλευε στα θρανία μας για να τα χαλάσει και να θυμώσουμε. Αλλά είχε καλή σχέση με όλα τα παιδιά, έπαιζε μπάλα με μια ομάδα στο σχολείο και του άρεσε να φτιάχνει κλίμα στην τάξη. Του άρεσαν και τα κορίτσια, δεν τις άφηνε σε ησυχία» αναφέρει κάποιος άλλος.

abdel3_1.jpg

Ο μακελάρης αν και σύμφωνα με τον πατέρα του ήταν καλός έμπορος αποφάσισε στις αχρές του 2013 να πάει στην Συρία… Εκεί, μπήκε στους τζιχαντιστές και επέστρεψε στο Βέλγιο στο τέλος του έτους. Λίγο αργότερα επέστρεψε στην Συρία και φαίνεται πως πέρασε από την Ελλάδα.

Τον Μάρτιο του 2014 εμφανίζεται σε ένα βίντεο ισλαμικής προπαγάνδας να οδηγεί ένα αυτοκίνητο να σέρνει πίσω του πτώματα. Τον Φεβρουάριο του 2015, δίνει συνέντευξη σε ένα ισλαμικό περιοδικό και κοκορεύεται ότι πηγαινοέρχεται Βέλγιο- Συρία ανενόχλητος. Λίγους μήνες αργότερα κατάφερε να αιματοκυλήσει το Παρίσι με έξι τρομοκρατικά χτυπήματα.

ibrahim2_1.jpg
«Ο Αμπντελ Χαμίντ έφερε ντροπή στην οικογένειά μας. Οι ζωές μας έχουν καταστραφεί. Αν τον θεωρώ γιό μου; Δύσκολη ερώτηση. Θα έλεγα ότι δεν θέλω να τον ξαναδώ ποτέ. Αλλά μακάρι να γυρίσει ο μικρός γιός μου» είχε πει στο παρελθόν ο πατέρας του.