Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων, ότι επιδιώκει η Βρετανία να πραγματοποιεί και αυτή αεροπορικά πλήγματα κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σημειώνοντας ωστόσο, ότι χρειάζεται να πείσει κι άλλους βουλευτές για να υποστηρίξουν την ενέργεια αυτή.

«Πάντοτε έλεγα ότι πιστεύω πως είναι λογικό και ότι θα πρέπει (να γίνει αυτό). Το Ισλαμικό Κράτος δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας, οπότε ούτε και εμείς θα έπρεπε να αναγνωρίζουμε. Χρειάζεται όμως να αναπτύξω το επιχείρημα, χρειάζεται να το φέρω στο κοινοβούλιο, χρειάζεται να πείσω περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο Κάμερον στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.


«Δεν θα κάνουμε αυτήν την ψηφοφορία αν δεν διαπιστώσουμε ότι το κοινοβούλιο θα υιοθετήσει την πρόταση αυτή, επειδή μια αποτυχία σε αυτό θα ήταν επιζήμια. Το θέμα δεν είναι αν θα ζημιωνόταν η κυβέρνηση, αλλά να μην ζημιωθεί η χώρα μας και η φήμη της στον κόσμο», σημείωσε.


Σημειώνεται ότι η Βρετανία μετέχει στους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, αλλά ο Κάμερον έχασε μία ψηφοφορία στο κοινοβούλιο το 2013 για την επέκταση της δράσης αυτής στη Συρία.


Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε ότι θα αναλάμβανε απευθείας δράση αν διακυβεύονταν τα βρετανικά συμφέροντα και αναφέρθηκε στα πλήγματα από βρετανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τα οποία σκοτώθηκαν Βρετανοί τζιχαντιστές τον Αύγουστο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε επίσης, ότι οι επιθέσεις την Παρασκευή στο Παρίσι «θα μπορούσαν να έχουν γίνει» στη Βρετανία και επισήμανε ότι «επτά επιθέσεις» αποφεύχθηκαν το τελευταίο εξάμηνο στη χώρα!

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της χώρας εμπόδισαν κάπου επτά επιθέσεις τους τελευταίους έξι μήνες», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Radio 4 του BBC και πρόσθεσε αναφερόμενος στις επιθέσεις στο Παρίσι: «Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί εδώ»!