​Συγκλονισμένος ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς από την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη στο Παρίσι την Παρασκευή, παραδέχθηκε σήμερα το πρωί πως οι Γάλλοι γνώριζαν πως είναι στόχος τρομοκρατών και περίμεναν επιθέσεις.

Μάλιστα ανέφερε ότι «αποτρέψαμε πέντε επιθέσεις από το καλοκαίρι. Εδώ και μήνες ξέραμε ότι θα χτυπήσουν οι τρομοκράτες και ήμασταν σε επιφυλακή για να αποτρέ��ουμε αυτά τα χτυπήματα».

Ακόμα προειδοποίησε ότι η Γαλλία πρέπει να προετοιμασθεί για νέες επιθέσεις, τονίζοντας ότι η χώρα του είναι πιθανόν να πληγεί και πάλι «τις ��πόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες».

«Θα ζήσουμε για πολύ με την απειλή αυτή, πρέπει να προετοιμασθούμε» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL τονίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές «συνελήφθησαν, οργανώθηκαν, σχεδιάστηκαν στη Συρία» .

Τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται «όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών», προειδοποίησε λέγοντας ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ματαίωσαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το καλοκαίρι.

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύχτα εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών σε ολόκληρη τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Μανουέλ Βαλς.

«Κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να ανακρίνουμε ανθρώπους που ανήκουν στο εξτρεμιστικό τζιχαντιστικό κίνημα... και όλους όσοι εκφράζουν μίσος προς τη δημοκρατία» δήλωσε ο πρωθυπουργός.