Το ότι απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση, που θα γινόταν στην Κωνσταντινούπολη, την Παρασκευή, ταυτόχρονα με εκείνες στο Παρίσι και ένα 48ωρο πριν τη σύνοδο της G20, υποστηρίζουν οι τουρκικές Αρχές, μετά τη σύλληψη πέντε υπόπτων!

«Νομίζουμε ότι σχεδίαζαν μια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την ίδια ημέρα με εκείνες του Παρισιού... τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών μας αφήνουν να εννοηθεί ότι αποτρέψαμε μια μεγάλη επίθεση», είπε, στο Γαλλικό Πρακτορείο, κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Την Παρασκευή, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στην Κωνσταντινούπολη πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Βρετανό Έιν Λέσλι Ντέιβις. Ο συλληφθείς φέρεται ως στενός συνεργάτης του επονομαζόμενου «Τζιχάντι Τζον», του Βρετανού δήμιου του Ισλαμικού Κράτους, που, όπως σας έχουμε ενημερώσει, πιθανότατα, σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Συρία, την Πέμπτη.

«Οι πέντε ύποπτοι πέρασαν από τη Συρία στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα για να εξαπολύσουν επίθεση στη χώρα μας», εξήγησε ο αξιωματούχος, ενώ οι τουρκικές Αρχές αποδίδουν στους τζιχαντιστές μια σειρά από επιθέσεις που εκδηλώθηκαν πρόσφατα στο τουρκικό έδαφος, όπως η επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, στις 10 Οκτωβρίου, όπου βρήκαν τον θάνατο 102 άνθρωποι.