Τη φωτογραφία ενός από τους μακελάρηδες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της η σερβική εφημερίδα Blic, η οποία και την δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο! Κατά το δημοσίευμα της σερβικής εφημερίδας, πρόκειται για τον 25χρονο Αχμέντ Αλμου��αμέντ και είναι ένας από τους τζιχαντιστές που ανατινάχθηκαν στο θέατρο Bataclan του Παρισιού, προκαλώντας τον θάνατο 80 ατόμων.

Κατά την Blic, εκτιμάται ότι ο Αλμουχαμέντ χρειάστηκε ένα μήνα για να φτάσει από την Ελλάδα στη Γαλλία. Στις 7 Οκτωβρίου έφθασε στη Σερβία από το Μιτροβίτσε, στα σύνορα με τα Σκόπια και ζήτησε άσυλο στη Σερβία όταν έφθασε στο Πρέσεβο. Στη συνέχεια πέρασε στην Κροατία και από εκεί στην Αυστρία.

Στο μικροσκόπιο των γαλλικών αρχών βρίσκονται δυο συριακά διαβατήρια που φέρονται να ταυτοποιήθηκαν στην Ελλάδα στις 7 Αυγούστου και στις 3 Οκτωβρίου αντίστοιχα και για τα οποία ζητήθηκαν απαντήσεις χθες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη της χώρας μας για το αν όντως είχαν ταυτοποιηθεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Blic το ίδιο ερώτημα απηύθυναν οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας και στις σερβικές.

Ο κάτοχος του ενός διαβατηρίου, το οποίο και βρέθηκε δίπλα σε ένα από τα πτώματα των δραστών της επίθεσης, επιβεβαιώθηκε χθες από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ότι έφθασε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Star, o 25χρονος άνδρας μπήκε στη χώρα μας μαζί με άλλα 70 άτομα που έφτασαν στα παράλια της Λέρου με βάρκα.

Οι ελληνικές αρχές επισημαίνουν πάντως ότι δεν γνωρίζουν αν ταυτοποιείται ο δράστης με το συγκεκριμένο διαβατήριο ή εάν ο 25χρονος Μαχμούτ έδωσε το διαβατήριό του σε κάποιο άλλο άτομο το οποίο έκανε και την επίθεση στο Παρίσι, ενώ σήμερα αξιωματούχος των ΗΠΑ ισχυρίσθηκε ότι δεν υπάρχει ταύτιση φωτογραφίας και αριθμών με το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα θρίλερ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη...