​Λέξεις που συγκλονίζουν - Εικόνες που δεν τις χωράει το μυαλό… Με ανατριχιαστικά λόγια, μάρτυρες των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία μιλούν για τη φρίκη που έζησαν, σοκάροντας ακόμα περισσότερο τους πάντες.

Επιζών: «Μας πυροβολούσαν σαν ��α πουλιά!»

«Ήταν σκηνή από την κόλαση»! Έτσι περιέγραψε όσα έζησε στο εσωτερικό του θεάτρου «Bataclan», όπου οι τρομοκράτες σκότωσαν πάνω από 100 ανθρώπους, ένας δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού «Europe 1», ο οποίος ακόμα να πιστέψει ότι σώθηκε.

Όπως ανέφερε στο CNN ο Τζούλιαν Πιρς, οι δράστες ήταν νέοι, χωρίς μάσκες και μπήκαν στο συναυλιακό χώρο με καλάσνικοφ, πυροβολώντας στα τυφλά το πλήθος. Τους πυροβολούσαν στην πλάτη, ενώ κάποιους τους αποτελείωναν μέχρι να ξαναγεμίσουν τα όπλα και να συνεχίσουν…

«Ο κόσμος ούρλιαζε. Κράτησε τουλάχιστον δέκα λεπτά. Δέκα τρομακτικά λεπτά στα οποία όλοι ήταν στο πάτωμα προστατεύοντας το κεφάλι τους… Άρχισαν να πυροβολούν διαρκώς τον κόσμο που ήταν στο έδαφος, σε στυλ εκτέλεσης. Δεν κουνιούνταν, απλά στέκονταν στο πίσω μέρος της αίθουσας και μας πυροβολούσαν σαν να ήμασταν πουλιά!», αφηγήθηκε.

Ο ίδιος κατάφερε να γλιτώσει όταν οι δράστες σταμάτησαν για να γεμίσουν τα όπλα. Έτρεξε προς ένα άδειο δωμάτιο και βρήκε την έξοδο που του έσωσε τη ζωή, ενώ βοήθησε και μία 20χρονη η οποία ήταν τραυματισμένη στο πόδι.

Μάρτυρας: «Οι άνθρωποι έπεφταν σαν ντόμινο»

«Είδα ανθρώπους πυροβολημένους στο πόδι, τον ώμο και την πλάτη, αρκετοί στο έδαφος προφανώς νεκροί», είπε ένας 22χρονος στο Reuters.

Ο Τουν, που μένει κοντά στο «Bataclan», πήγε στο θέατρο μαζί με δύο φίλους του, ωστόσο, είδαν τρεις μαυροφορεμένους νέους με αυτόματα όπλα και απομακρύνθη��αν.

«Ένας από τους δράστες άρχισε να πυροβολεί τον κόσμο… Οι άνθρωποι έπεφταν σαν ντόμινο», πρόσθεσε ο νεαρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Mήνυμα ISIS που μυρίζει ανθρώπινο κρέας: Εμείς σκορπίσαμε το θάνατο - Πάρτι πορνείας στο Bataclan!