«Η απειλή βρίσκεται στο αποκορύφωμά της σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε. Είμαστε ο εχθρός νούμερο 1 του ισλαμικού κράτους. Η Γαλλία είναι ο βασικός στόχος ενός στρατού τρομοκρατών που διαθέτουν τεράστια μέσα», δηλώνει στο Paris Match ο δικαστής Marc Trévidic, ειδικός σε ζητήματα τρομοκρατίας.

Με βάση την εμπειρία του ο Γάλλος δικαστής προειδοποίησε: «Όσοι συλλαμβάνονται και δέχονται να μας μιλήσουν μας λένε ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να χτυπήσει συστηματικά και σκληρά. Καταλάβε��έ το, βγαίνει από τις έρευνές μας ότι είμαστε αναμφίβολα ο απόλυτος εχθρός. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν τα μέσα, τα χρήματα και την ευκολία να αποκτήσουν όσα όπλα θέλουν και να διοργανώσουν μαζικές επιθέσεις. Η τρομοκρατία είναι μια αλυσίδα: πρέπει πάντα να φτάνει πιο μακριά, να χτυπάει πιο δυνατά».

french attack carillon.jpgΣυμπλήρωσε επίσης ότι ενδεχομένως θέλουν να φτάσουν το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 εναντίον των Δίδυμων Πύργων. «Δεν φαντάζομαι ότι ένας άνθρωπος σαν τον Abou Bakr ­al-Baghdadi θα μείνουν μόνο με εξωτερικές επιθέσεις, τόσο λίγο θεαματικές. Αυτή την ώρα σκέπτονται κάτι πιο μεγάλο κα�� στοχεύουν εν πρώτοις τη Γαλλία» ισχυρίσθηκε.

«Είναι προφανές ότι είμαστε εξαιρετικά επισφαλείς εξαιτίας της γεωγραφικής μας θέσης και της ευκολίας με την οποία μπορούν να εισέλθουν στη Γαλλία όλοι οι τζιχαντιστές της Ευρώπης. Και πρέπει να το ομολογήσουμε: μπροστά στην απειλή και τα μέσα που διαθέτουν οι τρομοκράτες, εμείς δεν έχουμε ό,τι χρειάζεται» ανέφερε ακόμα ο Trévidic!

france germany 5.jpgΟ ίδιος προειδοποίησε: «Οι πιο σκοτεινές μέρες είναι μπροστά μας. Ο πραγματικός πόλεμος που θέλει να φέρει το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφός μας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει».