Ντυμένη στα μαύρα η καγκελάριος της Γερμανίας, διαμήνυσε στους Γάλλους πολίτες στο διάγγελμά της σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ότι «η Γερμανία συμπάσχει μαζί σας, στην οδύνη και το πένθος σας».

Όπως πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας, «οι επιθέσεις στην ελευθερία», που έγιναν στη γαλλική πρωτεύουσα, δεν αφορούν μόνο το Παρίσι, αλλά «όλους μας και για αυτό θα δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Γερμανία θα συμμετάσχει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά των τζιχαντιστών.

«Πίσω μας βρίσκεται μια από τις πιο τρομακτικές νύχτες που έζησε η Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό. Οι άνθρωποι στο Παρίσι πρέπει να περνούν έναν εφιάλτη βίας, τρομοκρατίας και φόβου. Θα ήθελα σε αυτούς και σε όλους τους Γάλλους σήμερα και από εδώ να πω ιδιαίτερα: Εμείς, οι Γερμανοί φίλοι, σας αισθανόμαστε τόσο κοντά. Θρηνούμε μαζί σας. Θα δώσουμε από κοινού με σας τον αγώνα εναντίον εκείνων που σας προξένησαν κάτι τόσο αδιανόητο» τόνισε η Μέρκελ.

Η καγκελάριος έχει ήδη προγραμματίσει συνάντηση εντός της ημέρας με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις, αν και ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να απαντήσουν οι δυνάμεις ασφαλείας, στην καταδίωξη των υπευθύνων και κατόπιν να απαντήσει η ευρωπαϊκή κοινωνία, που «πρέπει να συνεχίσει να ζει την ελευθερία και τις αξίες της με αυτοπεποίθηση».

«Θα κάνουμε το παν ώστε να βοηθήσουμε στην καταδίωξη των δραστών και εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτούς και μαζί θα δώσουμε την μάχη εναντίον αυτών των τρομοκρατών» πρόσθεσε η Μέρκελ.