​Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις έξι πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι. Σε νέο διάγγελμά του, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα ενώ επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονταν, ότι οι Τζιχαντιστές κρύβονται πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

«Οι επιθέσεις ήταν συντονισμένες, σχεδιασμένες και οργανωμένες από το εξωτερικό, με βοήθεια από το εσωτερικό της Γαλλίας. Αυτό είναι μια πράξη πολέμου από βάρβαρους του Ισλαμικού κράτους. Αποτίω φόρο τιμής στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν τους τρομοκράτες χθες. Ο καθένας έκανε το παν και θα συνεχίσει να προσπαθεί για την επόμενη μέρα», ανέφερε χαρακτηρίζοντας την επίθεσ�� πράξη δειλίας.

Επιπλέον πρόσθεσε πως τα χτυπήματα οργανώθηκαν από πυρήνες εκτός Γαλλίας σε συνεργασία με συνδέσμους στο εσωτερικό της χώρας. «Σε αυτή την σοβαρή στιγμή, καλώ για ενότητα και θάρρος», είπε, προσθέτοντας ότι «ακόμη και αν η Γαλλία είναι τραυματισμένη θα σταθεί στα πόδια της».

Ο ίδιος τόνισε πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας. «Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα εντός των συνόρων και σε όλες τις περιοχές, με όλα τα μέσα», προειδοποίησε.

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων, αλλά και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, βάσει νόμου του 1955. Αυτό σημαίνει ότι κάποια σημεία στη χώρα θα κλείσουν ενώ θα απαγορεύεται και η κυκλοφορία.