Σκοτεινή είναι η σημερινή μέρα για τη Γαλλία, η οποία προσπαθεί να μαζέψει τα «κομμάτια» της, μετά από τα έξι τρομοκρατικά χτυπήματα που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 128 ανθρώπους, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

bataclan 2.jpg
Η αρχή της τραγωδίας γράφτηκε το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν τις 23:00, όταν τρεις βομβιστές γαζωμένοι με εκρηκτικά προσπαθούν να μπουν στοS tade de France την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το φιλικό με Γερμανία. Εκεί θα χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι. Ένας από τους θεατές του αγώνα είναι και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολά��τ.

france-shooting.jpg
Την ίδια στιγμή, δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώνονται στους δρόμους και τότε αρχίζουν όλα να μαυρίζουν… επιθέσεις γίνονται σε ένα εστιατόριο, σε ένα μπαρ, σε πιτσάρια, και σε συναυλία στο θέατρο Bataclan.

paris11.jpg
Το θέατρο μετατρέπεται σε τάφο για περισσότερες από 110 ψυχές… Δύο τρομοκράτες γαζώνουν όποιον και ό,τι βρουν μπροστά τους… Η αστυνομία κάνει έφοδο και το αιματοκύλισμα είναι πρωτοφανές.

paris10.jpg
Οκτώ τρομοκράτες σκοτώνονται στις επιθέσεις, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει. Δύο από αυτούς πεθαίνουν από τα πυρά αστυνομικών και ένα κράτος ζει υπό το καθεστώς του φόβου.

police bataclan.jpg
Οι Αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην βγουν από τα σπίτια τους… Ο Φρανσουά Ολάντ ανακοινώνει πως κλείνει τα σύνορα και οι Τζιχαντιστές πανηγυρίζουν για το αίμα που χύθηκε.

paris14.jpg
Οι εικόνες από τη χώρα κάνουν το γύρο του κόσμου και π��οκαλούν σοκ! Θλιμμένα πρόσωπα, κραυγές θρήνου, αίματα παντού, σοροί ανθρώπων και τρομοκρατημένα μάτια παντού… Ο φόβος έχει κυριεύσει την Ευρώπη και οι Τζιχαντιστές φαίνεται πως είναι πλέον στη γειτονιά μας!!!

thymata parisi neo d.png