Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Γαλλία, μετά το μπαράζ των χθεσινοβραδινών τρομοκρατικών επιθέσεων που είχαν σαν αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τουλάχιστον 128 άτομα και να τραυματισθούν 200 περίπου, εκ των οποίων τα 80 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Έκτακτο συμβούλιο Άμυνας συγκαλεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ
, ο οποίος προηγουμένως συγκάλεσε στις 2 πμ (ώρα Γαλλίας) έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, σχετικά με τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Μάλιστα ο Ολάντ επισκέφθηκε τα ξημερώματα το θέατρο στο οποίο εκδηλώθηκε η πλέον πολύνεκρη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

paris10.jpgΗ χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η κυκλοφορία απαγορεύτηκε σε συγκεκριμένα σημεία. 1.500 στρατιώτες περίπου έχουν αναπτυχθεί στο 10ο και 11ο διαμέρισμα, όπου στήθηκαν οδοφράγματα, ενώ εμφανής είναι η παρουσία τους και σε άλλα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

paris11.jpgΗ λειτουργία στις γραμμές του παρισινού μετρό 3, 5, 9 και 11 διακόπηκε, ενώ έκλεισε για κάποιες ώρες το αεροδρόμιο Orly και σταμάτησαν προσωρινά τα δρομολόγια των τρέν��ν υψηλής ταχύτητας (TGV).

Σε επιφυλακή βρίσκονται τα νοσοκομεία, ενώ το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι κλειστές θα παραμείνουν το Σάββατο οι εγκαταστάσεις όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων.