​Με δραματικούς τόνους απευθύνθηκε στο λαό του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο έκτακτο διάγγελμα που πραγματοποίησε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, λίγη ώρα μετά τις πολλαπλές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες ομήρους στο Παρίσι.

Ο κ.Ολάντ άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχουν τελειώσει οι δράσεις των τρομοκρατών, τονίζοντας ότι οι δράσεις της αστυνομίας εστιάζουν κυρίως σε ένα σημείο.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι ζήτησε την συνδρομή του στρατού, ώστε να μην γίνει καμία νέα επίθεση. Ο κ.Ολάντ δήλωσε ότι ζήτησε την σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου, και κήρυξε την χώρα του σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης.

Σύμφωνα με τον κ.Ολάντ θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρίσιου, ενώ αν χρειαστεί θα γίνουν, όπως είπε ,και κατασχέσεις.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει άλλο χτύπημα… Οι τρομοκράτες θέλουν να μας κάνουν να χάσουμε την ψυχραιμία μας… Αγαπητοί μου Γάλλοι δεν έχουν τελειώσει οι δράσεις… θέλω να δείξετε εμπιστοσύνη στις αρχές … Πήρα την απόφαση να κλείσουν τα σύνορα. Είναι μία ακόμη τεράστια δοκιμασία. Ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες; Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Οι τρομοκράτες θέλουν να μας φοβίσουν. Θα κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα νικήσουμε τους τρομοκράτες.Ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία» τόνισε ο κ.Ολάντ, o οποίος δεν θα πάει στην Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Τουρκία, μετά την τραγωδία.

Συγκλονισμένος και ο Ομπάμα

obama.jpg

Για «επίθεση εναντίον της ανθρωπότητας» έκανε λόγο ο Μπαράκ Ομπάμα, σε διάγγελμα του για τις αποψινές πολλαπλές επιθέσεις στο κέντρο του Παρισιού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν τον γαλλικό λαό, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Γαλλίας στη μάχη εναντίον τη�� τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

Ο Ομπάμα διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, καθώς όπως τόνισε αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει ο Γάλλος πρόεδρος.

Κλείνοντας, ο κ.Ομπάμα κατέστησε σαφές ότι δεν επιθυμεί να κάνει εικασίες σχετικά με τον υπαίτιο των αποψινών επιθέσεων.

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ του mega