​Τις διαδηλώσεις στη χώρα μας αλλά και τα επεισόδια που δεν έλειψαν απ’ αυτές, σχολίασαν τα ξένα μέσα.

Οι New York Times ανέφεραν ότι χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας, επισημαίνοντας ότι υπήρξαν επεισόδια μεταξύ νεαρών και ανδρών της αστυνομίας. Η αμερικανική εφημερίδα σημείωσε ότι η 24ωρη απεργία παρέλυσε τη χώρα, καθώς οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτούργησαν, ενώ δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν. Προβλήματα σημειώθηκαν και στις μεταφορές, ενώ στα νοσοκομεία υπήρχε προσωπικό ασφαλείας.

Ακόμη, αναφέρεται ότι περίπου 20.000 άτομα πήραν μέρος στις τρεις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο κέντρο της πρωτεύουσας, ότι μία ομάδα περίπου 100 ατόμων πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών και πως αρκετά τραπεζικά καταστήματα υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ η ένταση αποκλιμακώθηκε σχετικά γρήγορα.

Το Associated Press σημειώνει ότι η πρώτη γενική απεργία στην Ελλάδα, από την ημέρα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία, στιγματίστηκε από επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και νεαρών.

Το διεθνές πρακτορείο μετέδωσε ότι ομάδα νεαρών αποσπάστηκε από τη διαδήλωση και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο, συμμετείχαν περίπου 25.000 άνθρωποι, διαδηλώνοντας εναντίον του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας.

«Η 24ωρη απεργία προκάλεσε ευρεία προβλήματα στην Ελλάδα, καθώς δεκάδες δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτούργησαν» επισήμανε το πρακτορείο και σημείωσε πως «συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν περίπου 10.000 άτομα».
Το αμερικανικό δίκτυο CNBC εστίασε στη μαζική προσέλευση των πολιτών στη διαδήλωση αλλά και στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας.
«Η ελλην��κή αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά, προκειμένου να διαλύσει ομάδα διαδηλωτών, η οποία πέταξε βόμβες μολότοφ» περιγράφει το CNBC και κάνει λόγο για χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας.
Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο Reuters, τονίζει ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά αέρια, καθώς δεκάδες νεαροί, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες, σπάζοντας τις τζαμαρίες καταστημάτων, στους δρόμους περιμετρικά της Βουλής.
Το CNBC σημειώνει ότι πρόκειται για την πρώτη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την ημέρα όπου ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία.