​Είναι κάποιες αγάπες που δεν ξεχνιούνται… Δυο άνθρωποι γνωρίζονται και ερωτεύονται τρελά, όμως η μοίρα δεν τους θέλει μαζί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή… Τι γίνεται όμως όταν τα χρόνια περνούν κι εκείνοι παραμένουν ερωτευμένοι;

Στην περίπτωση του Τόμας Νόργουντ και της Τζόις Ντουράντ συναντιούνται μετά από 71 χρόνια και ζουν τον έρωτα τους. Ο 93χρονος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από τη Βιρτζίνια της Αμερικής γνώρισε την πρώτη του αγάπη (και παντοτινή) στο Λονδίνο.

abc_ww2_vet_reunites06_hb_151111_4x3_992.jpg
Εκείνη ήταν μόλις 17 ετών και εκείνος 21. «Ήμουν έξω με έναν φίλο μου, και αμέσως προσέξαμε τις νεαρές κυρίες, την Τζόις με μία φίλη της. Κάναμε βόλτα στον Τάμεση μέσα σε βάρκες και μετά πήγαμε για ποτό. Νομίζω την ερωτεύτηκα από το πρώτο λεπτό. Από τη στιγμή που μου χαμογέλασε. Θεέ μου, ήταν τόσο γλυκό κορίτσι».

Οι δύο τους ξεκίνησαν μια πολύ γλυκιά σχέση, ωστόσο οι δυσκολίες δεν άργησαν να φανούν… Εκείνος έπρεπε να πάει στην Γαλλία, για τη μάχη της Νορμανδίας και εκείνη έμεινε στο Λονδίνο. Έτσι, αναγκάστηκαν να χωρίσουν.

abc_ww2_vet_reunites05_hb_151111_31x13_1600.jpg
Μόλις τελείωσε ο πόλεμος, επέστρεψε στο σπίτι του στις ΗΠΑ και προσπάθησε να έλθει σε επαφή με την κοπέλα που ήταν ερωτευμένος.

Και τα κατάφερε… για αρκετούς μήνες κράτησαν επαφή. Ωστόσο, όταν της ζήτησε να γίνει γυναίκα του και να τον ακολουθήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκείνη αρνήθηκε και του ράγισε την καρδιά. Ήταν πολύ νέα και ήθελε να σπουδάσει νοσοκόμα. Μόλις είχε ξεκινήσει την σχολή της και δεν ήθελε να τα παρατήσει.

151111170708-veteran-reunites-with-lost-love-large-169.jpeg
«Πληγώθηκα. Κατάλαβα πως η αγάπη της για τη δουλειά της ήταν πιο σημαντική από εμένα. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω όμως για να της αλλάξω γνώμη. Οπότε συμβιβάστηκα και έπεισα τον εαυτό μου πως έπρεπε να συνεχίσω τη ζωή μου. Έτσι, παντρεύτηκα τη «δεύτερή μου επιλογή», μία πολύ όμορφη και ισχυρή γυναίκα, που μου χάρισε τα καλύτερα 56 χρόνια της ζωής μου, μέχρι να πεθάνει το 2001, σε ηλικία 75 ετών από λέμφωμα» λέει ο γλυκός ηλικιωμένος.

Όλο αυτό το διάστημα δεν είχε βγάλει από το μυαλό του την Τζόις… Ήταν άλλωστε το πρώτο του χτυποκάρδι… Φαίνεται όμως πως κι εκείνη δεν τον είχε ξεχάσει… Ήταν χωρισμένη με ένα παιδί και ξυπνούσε κάθε μέρα με τη φωτογραφία του, κοιτάζοντάς τον και λέγοντάς του καλημέρα. Πριν λίγο καιρό έβαλε τον γιο της να βρει πληροφορίες στο ίντερνετ και τελικά τον πήρε τηλέφωνο.

abc_ww2_vet_reunites03_hb_151111_4x3_992.jpg
Τα τηλέφωνα έγιναν πολλά ενώ μίλησαν και μέσω Skype… είδαν μετά από τόσα χρόνια το πρόσωπο ο ένας του άλλου. Τώρα έχουν κανονίσει να βρεθούν από κοντά.

«Ήταν η Θεά μου από την πρώτη στιγμή και ποτέ δεν έπαψε να είναι. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν τη δω; Λοιπόν, θα της δώσω μια αγκαλιά».