​Συγκλονίζει ένα 10χρονο κοριτσάκι με καρκίνο από το Maryland, που συνεχίζει να παρακολουθεί τα μαθήματα του σχολείου του, χάρη σε ένα ρομπότ!

Η Peyton Walton, σε λίγε�� μέρες ολοκληρώνει μια σειρά θεραπειών που κράτησε 5 εβδομάδες στο Ιατρικό Κέντρο κατά του Καρκίνου Memorial Sloan, στη Νέα Υόρκη.

Για το λόγο αυτό, δεν ήταν σε θέση να παρευρίσκεται στην τάξη της. Η λύση όμως βρέθηκε χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας.

robot6n-2-web.jpg

Ένα ρομπότ το οποίο ονομάζεται «Peyton’s Awesome Virtual Self» ή αλλιώς «PAVS», θα αντικαταστήσει την μικρούλα στα μαθήματα! Το ρομπότ, είναι συνδεδεμένο με μία οθόνη iPad και μία βάση που κινείται.

Η Peyton Walton, θα μπορεί από το νοσοκομείο ή το σπίτι της να δει και να ακούσει οτιδήποτε καταγράφει το ρομπότ, ενώ θα μπορεί να συζητά και με τους φίλους της, μέσω α��τού.

Επιπλέον θα είναι αυτή που θα ελέγχει το ρομπότ με μία εφαρμογή που θα της επιτρέπει να απαντά στους ανθρώπους που της μιλούν μέσω αυτού.

«Μόλις τα παιδιά βλέπουν το ρομπότ, αναφωνούν: «H φίλη μας είναι μαζί μας και θα μας κάνει παρέα στα μαθήματα”» λέει η διευθύντρια του σχολείου Douglas Robbins.

Οι φίλοι της, την αγαπούν τόσο πολύ, που συνέβαλαν οικονομικά στο να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.000 δολαρίων για να αγοράσει το ρομπότ.

robot6n-4-web.jpg

Πηγή: Daily News