​Μας… «κούφανε» ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος μπορεί σήμερα να πρωτοστατεί στην Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, αλλά κάποτε όνειρο του ήταν να… τεμαχίζει και να πουλά κρέατα!

Ναι καλά διαβάσατε. Σε συνέντευξη του στην ολλανδική εφημερίδα Straatnieuws (που την βγάζουν άστεγοι), ο Πάπας Φραγκίσκος εξομολογήθηκε πως παιδικό του όνειρο ήταν να γίνει χασάπης.

Πώς προέκυψε αυτή η επιθυμία; Είχε εντυπωσιαστεί όπως λέει, από τον χασάπη της τοπικής αγοράς την οποία επισκεπτόταν συχνά με την μητέρα και την γιαγιά του.

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, ο Πάπας δήλωσε πως στόχος του είναι να μείνει προσγειωμένος:

«Δεν σκέφτομαι το γεγονός ότι είμαι διάσημος. Λέω στον εαυτό μου ''έχεις μία σημαντική δουλειά τώρα, αλλά σε 10 χρόνια κανείς δεν θα σε ανα��νωρίζει''».

Τέλος, εκμυστηρεύτηκε πως ο ρόλος του τον περιορίζει, γι΄αυτό και επέλεξε να ζήσει σε έναν ταπεινό ξενώνα για τους ιερείς, ώστε να νιώθει λιγότερο απομονωμένος:

«Στην αρχή φαινόταν περίεργο, αλλά ζήτησα να μείνω εκεί. Είναι καλό για εμένα γιατί αισθάνομαι ελεύθερος. Τρώω στην τραπεζαρία με τους υπόλοιπους, γνωρίζω κόσμο, τους χαιρετάω. Ετσι αυτό το ''χρυσό κλουβί'' γίνεται λιγότερο κλουβί. Παρόλα αυτά, μου λείπει ο δρόμος».