​Η τραγωδία στο Αιγαίο μοιάζει να μην έχει τέλος… με τα παιδιά που πνίγονται κατά τη διάρκεια αναζήτησης μιας καινούργιας ζωής να αυξάνονται καθημερινά.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως δεν συγκινεί ιδιαίτερα την Ευρώπη, η οποία κάνει τα στραβά μάτια… αφήνοντας την ήδη πληγωμένη από την οικονομική κρίση χώρα μας να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Στο ίδιο πνεύμα με τους πολιτικούς της Ευρώπης και ο γερμανικός λαός, ο οποίος μηνύει την Άνγκελα Μέρκελ για έσχατη προδοσία, όσον αφορά τους χειρισμούς της για την προσφυγική κρίση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Tageszeitung» κάθε μέρα κατατίθενται δεκάδες τέτοιες μηνύσεις εναντίον της. Η αιτιολογία είναι ότι η πολιτική της για την προσφυγική κρίση περιορίζει την ίδια την ύπαρξη της Γερμανίας και αλλάζει την συνταγματική τάξη.

Οι μηνύσεις αυτές ωστόσο θα «χαθούν», κατά την προκαταρκτική εξέταση, αφού η γερμανική νομοθεσία προβλέπει ότι η «έσχατη προδοσία» μπορεί να σταθεί μόνο εφόσον ο δράστης ενεργεί «με βία ή μέσω της απειλής βίας».