​Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει παγκοσμίως το μετρό της Αθήνας και μάλιστα βρίσκεται στην λίστα με τους 10 ομορφότερους υπόγειους σιδηροδρόμους του κόσμου!

Ο αμερικανικός οδηγός Frommers.com έκανε ένα αφιέρωμα στα πιο όμορφα μετρό, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια, τη καθαριότητα και την τιμή του εισιτηρίου, καθώς και τις ανέσεις και την αρχιτεκτονική των σταθμών.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 8η θέση.

Όπως γράφει το frommers για το μετρό της Αθήνας: «Ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της πόλης αυτής εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 ήταν η δημιουργία του «Αττικό Μετρό», ένα σύστημα με σταθμούς που στεγάζουν αρχαιολογικά εκθέματα και αντικείμενα που αποκαλύφθηκαν κατά την διάνοιξη του μετρό (τείχη, δεξαμενές, τεφροδόχοι ακόμη και σαρκοφάγοι). Ακόμη κι αν δεν χρειάζεται να πάτε κάπου, αξίζει τον κόπο μία επίσκεψη στον σταθμό του Συντάγματος ή της Ακρόπολης γ��α να θαυμάσετε τα αρχαία, ή στο σταθμό της Εθνικής Άμυνας για πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις τέχνης. Αν και τα τρένα δεν είναι υπερσύγχρονα η εικόνα γύρω τους αξίζει τον κόπο».

ΔΕΙΤΕ την λίστα:

Νο 1: Μόσχα

mosha1.jpg
Νο 2: Λονδίνο

london-docklands007big.jpg
Νο 3: Στοκχόλμη

stockholm_metro-1.jpeg
Νο 4: Τόκιο
fukutoshin_line_shibuya_station_002.jpg
Νο 5: Νέα Υόρκη
city_hall_station_new_york.jpg
Νο 6: Παρίσι

Metro-Paris-Ligne-4-2-Stati.jpg
Νο 7: Ντουμπάι

6298_Dubai-metro-3.jpg
Νο 8: Αθήνα

newego_large_t_1101_54591779.jpg
Νο 9: Χονγκ Κονγκ

hk_mtr_jordan_station_concourse.jpg
10.Πεκίνο

beijing_6.jpg