Πόσο σουρεάλ θα σας ακουγόταν αν σας λέγαμε ότι σκύλος με το όνομα… «Σκανδάλη» (Trigger) πυροβόλησε στο πόδι την 25χρονη ιδιοκτήτρια του κατά τη διάρκεια κυνηγιού;

Το περίεργο αυτό περιστατικό συνέβη στην πολιτεία της Ιντιάνα των ΗΠΑ και οδήγησε τους αξιωματούχους της περιοχής να υπενθυμίζουν στους κυνηγούς να λαμβάνουν ειδικά σεμινάρια εκπαίδευσης για την ασφάλεια του κυνηγιού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Άλι Κάρτερ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κυνηγιού υδρόβιων πουλιών το Σάββατο το πρωί σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στην βόρεια Ιντιάνα, σύμφωνα με τη διεύθυνση θαλάσσιων και φυσι��ών πόρων της πολιτείας.

Ακούμπησε το κυνηγετικό της τουφέκι στο έδαφος, ενώ άλλαζε τη θέση της και το σκυλάκι της, ράτσας Λαμπραντόρ και ηλικίας 11 ετών, πάτησε την σκανδάλη, ανέφερε ο φύλακας της κυνηγετικής περιοχής Τζόναθαν Μπόϊντ.

Η ασφάλεια το�� όπλου δεν ήταν ενεργοποιημένη κι έτσι εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η σφαίρα να βρει το αριστερό πόδι της Κάρτερ.

Η 25χρονη κοπέλα νοσηλεύτηκε και μιας και ο τραυματισμός της από τις σφαίρες μικρού διαμετρήματος δεν απειλούσε τη ζωή της, πήρε εξιτήριο.

«Παροτρύνουμε όλους να λάβουν ειδικά σεμινάρια εκπαίδευσης πριν πάνε για κυνήγι», τόνισε ο Μπόιντ, ο οποίος στην επταετή θητεία του ως φύλακας θυμήθηκε άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό όπου ένας σκύλος πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του – έναν άνδρα που κυνηγούσε λαγούς, όταν αυτός ακούμπησε το όπλο του σε ένα δέντρο και ο σκύλος του ράτσας μπιγκλ πάτησε πάνω στο όπλο.