​Η 52χρονη «γεματούλα» με τα μπλε μάτια που βλέπετε και ονομάζεται Μπεάτα Σίντλο είναι η νέα πρωθυπουργός της Πολωνίας.

0,,18800036_303,00.jpg
Η νέα ισχυρή γυναίκα της χώρας προέρχεται από το κόμμα του Γιάροσλαβ Καζίνσκι «Κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης» και διαδέχεται μια άλλη γυναικά, την φιλελεύθερη Εύα Κόπατς, η οποία δεν έμεινε πολύ στην εξουσία… αφού εκλέχθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2014.

kopacz.jpg
Η προηγούμενη πρωθυπουργός της χώρας, Εύα Κόπατς

Ποια είναι όμως η νέα «αθόρυβη» Πρωθυπουργός της Πολωνίας; Τα ξένα μέσα την χαρακτηρίζουν ως γυναίκα της διπλανής πόρτας ενώ όσοι την ξέρουν αναφέρουν πως είναι πάρα πολύ απλή.

Είναι κόρη ανθρακωρύχου και γεννήθηκε το 1963 κοντά στο Άουσβιτς. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Κρακοβίας όπου σπούδασε εθνογραφία. Εκεί γνώρισε τον σύζυγό της, Έντουαρντ, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο γιους. Στα φοιτητικά της χρόνια έπαιζε χάντμπολ, το οποίο παραμένει το αγαπημένο της άθλημα ακόμα και σήμερα.

αρχείο λήψης (2).jpg
Η πορεία της ανοδική! Ξεκίνησε την καριέρα της ως περιφερειακή σύμβουλος και σε ηλικία 35 ετών εξελέγη δήμαρχος.

Μετά τη δημαρχία, αποφάσισε να εισχωρήσει κι άλλο στον πολιτικό χώρο και το 2005 θέτει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές και καταφέρνει να κερδίσει ένα έδρανο στο Κοινοβούλιο της χώρας.

beata-mesa-ena.jpg
Το 2010 ο αρχηγός του κόμματος της, αποφασίζει να της προτείνει την αντιπροεδρία του κόμματος. Η ίδια το αποδέχεται και πέντε χρόνια αργότερα καταφέρνει μια απίστευτη ανατροπή…

Το ακροδεξιό κόμμα του πολιτικού της μέντορα Γιάροσλαβ Καζίνσκι, μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, αφού στις εκλογές της Δευτέρας κέρδισε το 38% των ψήφων, γεγονός που σημαίνει 238 έδρες στη βουλή σε σύνολο 460 (εδρών). Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί ότι το Φιλελεύθερο Κόμμα ήταν πρώτο στην Πολωνία, από το 1989.