​Να συμμετάσχει σε μεγάλο συνασπισμό με τα κόμματα της Δεξιάς, ώστε να αποφευχθεί η ακυβερνησία στην Πορτογαλία, πρότεινε στον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αντόνιο Κόστα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός και νικητής των πρόσφατων εκλογών, Πέδρο Πάσος Κοέλιου.

Αν και νικητής των εκλογών, που έγιναν 4 του μήνα, ο κ. Κοέλιου δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση παρά με την υποστήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Δεν αποκλείσαμε ποτέ τη συμμετοχή του Σοσιαλιστικού Κόμματος σε έναν διευρυμένο κυβερνητικό συνασπισμό, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το CDS», γράφει ο απερχόμενος πρωθυπουργός, στην επιστολή του προς τον κ. Κόστα.

Μάλιστα, αύριο, Δευτέρα, ο κ. Κοέλιου θα παρουσιάσει στον πρόεδρο της Πορτογαλίας, Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, την ώρα που οι θέσεις των δύο πολιτικών στρατοπέδων δεν δείχνουν σημεία προσέγγισης. Μάλιστα, προ ημερών ο κ. Κόστα δήλωσε πως το κόμμα του θα πάρει μέρος σε έναν μεγάλο συνασπισμό μόνο σε περίπτωση ενός έκτακτου γεγονότος, όπως η… απόβαση Αρειανών!