​Δολοφονικές επιθέσεις στη Ρωσία καλούνται να εξαπολύσουν οι τζιχαντιστές, από το Μέτωπο Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας, διεξάγει εδώ και μερικές μέρες εναέριες επιδρομές εναντίον των ανταρτών στο συριακό έδαφος.

Σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα, ο Αμπού Μοχάμαντ Αλ Τζολάνι, προέβλεψε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ηττηθούν στη Συρία.
«Ο πόλεμος στη Συρία θα κάνει τους Ρώσους να ξεχάσουν τις φρικαλεότητες που υπέστησαν στο Αφγανιστάν. Θα τους διαλύσουμε, Θεού θέλοντος, στο κατώφλι της Συρίας».

«Καλώ τους μουτζαχεντίν (ισλαμιστές μαχητές) του Καυκάσου να στηρίξουν όσο περισσότερο μπορούν τον λαό της Συρίας. Εάν ο ρωσικός στρατός σκοτώσει τους πολίτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους πολίτες της Ρωσίας, εάν η Ρωσία σκοτώσει τους στρατιώτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους δικούς τους. Οφθαλμός αντί οφθαλμού», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Μετώπου Αλ Νούσρα κάλε��ε τους αντάρτες να επιτεθούν εναντίον των χωριών αλαουϊτών, της σιιτικής θρησκευτικής μειονότητας στην οποία ανήκει ο πρόεδρος της Συρίας και προσέφερε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ σε όποιον σκοτώσει τον κ. Άσαντ, αλλά και 2 εκατομμύρια ευρώ σε όποιον δολοφονήσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα, οι μαχητές της οποίας πολεμούν στο πλευρό των συριακών δυνάμεων.

«Για πόσον ακόμα καιρό το αίμα των μουσουλμάνων θα ρέει για έναν άνδρα που λατρεύει την εξουσία του; Για πόσο καιρό οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να περιμένουν για να ανακτήσουν τα δικαιώματά τους;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο Αλ Τζουλάνι διευκρίνισε ότι το ποσό της επικήρυξης θα καταβληθεί ακόμα και ��την περίπτωση που τον Άσαντ σκοτώσει κάποιος συγγενής του και διαβεβαίωσε ότι το Αλ Νoύσρα θα προστατεύσει τον φονιά και την οικογένειά του.