​Ο αριθμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται στην Άγκυρα μετά την διπλή βομβιστική επίθεση που έγινε κατά την διάρκεια πορείας υπέρ της ειρήνης.

Τουλάχιστον 97 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ανατινάχτηκαν εν μέσω φιλοκούρδων και αριστερών διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.

Ακολούθησε πανικός, πτώματα, τραυματίες και αίματα παντού. Άνθρωποι που κατέβηκαν στον σταθμό για να διαδηλώσουν προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες ενώ εκατοντάδες άλλοι κοιτούσαν παγωμένοι γύρω τους το απόλυτο χάος.

Οι νεκροί κείτονταν στον δρόμο και οι συγγενείς τους έψαχναν να τους βρουν.

Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων, λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώνονταν στο σημείο για να διαδηλώσουν διαμαρτυρόμενοι για τις συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων ανταρτών στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι πολύ πιθανόν η επίθεση να διαπράχθηκε από δύο καμικάζι αυτοκτονίας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

«Υπάρχουν πολύ ισχυρές αποδείξεις ότι αυτή η επίθεση διαπράχθηκε από δύο βομβιστές αυτοκτονίας» είπε ο Νταβούτογλου σε δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης υπέδειξε ως ενδεχόμενους δράστες την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και την οργάνωση της άκρας αριστεράς Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP- C) επισημαίνοντας ότι οι έρ��υνες συνεχίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΒΙΝΤΕΟ από το μακελειό στην Άγκυρα: αστυνομικοί εμποδίζουν την διέλευση των ασθενοφόρων!