​Στην 11η εκτέλεση για φέτος προχώρησαν οι αρχές του Τέξας, εκτελώντας έναν κατάδικο, ο οποίος όταν ήταν έφηβος είχε σκοτώσει μετανάστη… με κίνητρο του την κλοπή.

Ο Χουάν Γκαρσία, το 1998, όταν ήταν ακόμη έφηβος, είχε πυροβολήσει στο κεφάλι έναν μετανάστη που μόλις είχε φτάσει στο Χιούστον από το Μεξικό, τον Χιου Σολάνο, για να του κλέψει 8 δολάρια!

Η εκτέλεση του κατάδικου έγινε με ένεση στις 6:26 μ.μ. (τοπική ώρα) στη φυλακή του Χάντσβιλ. Λίγο πριν πεθάνει, ο Γκαρσία απολογήθηκε στη γυναίκα και την κόρη του θύματός του.

«Το κακό που έκανα στον πατέρα και τον σύζυγό σας... ελπίζω αυτό (σ.σ. η εκτέλεσή του) να φέρει το τέλος για εσάς. Δεν ήθελα να σας κάνω κακό», τους είπε στα ισπανικά.

Ο Γκαρσία είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Associated Press, ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον Σολάνο και πως τον πυροβόλησε ενώ πάλευε μαζί του, αφού το θύμα προσπαθούσε να του πάρει το όπλο από τα χέρια.

Η σύζυγος του Σολάνο, πάντως, κατά τη διάρκεια της δίκης, είπε πως είχε συγχωρέσει τον Γκαρσία και δεν υποστήριξε τη θανατική καταδίκη.

πηγή: nbcnews