Είχατε ποτέ οργασμό που να προερχόταν από ένα από τα δύο πόδια σας; Πιθανότατα όχι. Αλλά αν είχατε δεν ήσαστε οι μόνες! Το σύνδρομο του πελματικού οργασμού… υφίσταται!

Ας αναφερθούμε σε μία πραγματική ιστορία για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Το 2013 μια 55χρονη που ζει στην Ολλανδία και αναφέρεται ως η κυρία Α, πήγε να δει ένα γιατρό καθώς είχε 5-6 αυθόρμητους οργασμούς την ημέρα που προέρχονταν από το αριστερό της πόδι, σύμφωνα με το LiveScience.

Οι γιατροί σύντομα διαπίστωσαν πως είχε νοσηλευτεί για αρκετές εβδομάδες κάποια χρόνια πριν λόγω σοβαρής λοίμωξης. Κατά την ανάρρωσή της, ανέφερε στους γιατρούς ότι ένιωθε μούδιασμα, κάψιμο κ.α. στο αριστερό της πόδι. Έπειτα από δοκιμές με διάφορες φαρμακευτικές αγωγές, άρχισε να εκδηλώνει τους πελματικούς οργασμούς.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι τα προβλήματα υγείας της «κυρίας Α» προκάλεσαν εκφύλιση των νεύρων στο αριστερό της πόδι και σε συνδυασμό με κάποιο από τα φάρμακα που πήρε προέκυψε διαταραχή στη σηματοδότηση των νεύρων.

Δεδομένου ότι τα νεύρα του πέλματος διαπερνούν το νωτιαίο μυελό σχεδόν στο ίδιο σημείο με τα νεύρα των γεννητικών οργάνων, οι πληροφορίες που έστελναν τα νεύρα του αριστερού ποδιού ερμηνεύονταν πιθανώς ως πληροφορίες που προέρχονται από τα γεννητικά όργανα.

Τελικά, οι πελματικοί οργασμοί της «κυρίας Α» σταμάτησαν όταν οι γιατροί αναισθητοποίησαν το νεύρο που αποστέλλει αισθητηριακά σήματα από το αριστερό της πέλμα.

Η κυρία Α είναι πρώτη γνωστή περίπτωση αλλά οι επιστήμονες ψάχνουν και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Εκτός όμως από το σύνδρομο του πελματικού οργασμού, υπάρχει και λέγεται «coregasm», δηλαδή ο οργασμός κατά την διάρκεια συγκεκριμένων γυμναστικών ασκήσεων.