​Φωτογραφίες μαγευτικ��ν τοπίων που περιπλέκουν ακόμη περισσότερο το μυστήριο σχετικά με τον Πλούτωνα έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

crop_p_color2_enhanced_release_small.png
Οι εικόνες έχουν καταγραφεί από το διαστημόπλοιο New Horizons το οποίο εκτοξεύθηκε το 2006 για να μελετήσει τον πλανήτη νάνο και τους δορυφόρους του στο πλαίσιο του προγράμματος New Frontiers (Νέα Σύνορα) και προσγειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

pmap_pmc195_8092-shenk.jpg
Αυτό που έχει εκτοξεύσει την περιέργεια των επιστημόνων στα ύψη είναι το έδαφος του πλανήτη… το οποίο μοιάζει με δέρμα δράκου.

detail_lorri_rider.jpgΕνδεικτική είναι η φωτογραφία που βλέπετε και είναι από μία περιοχή, κοντά στο «όριο» που χωρίζει μέρα και νύχτα. Το έδαφος της αποτελείται μόνο από ευθυγραμμισμένες ραβδώσεις.

2CB9D0ED00000578-0-image-a-13_1443126874784.jpg
«Είναι ένα μοναδικό και μυστηριώδες τοπίο που εκτείνεται για εκατοντάδες χιλιόμετρα. Μοιάζει περισσότερο με φλοιό δέντρου ή με φολίδες δράκου παρά με γεωλογικό σχηματισμό. Θα μας πάρει πολύ καιρό να κατανοήσουμε πώς δημιουργήθηκε. Ίσως έχει κάποια σχέση με τις τεκτονικές δυνάμεις και την εξάχνωση του πάγου που προκαλείται από το αδύναμο ηλιακό φως στον Πλούτωνα», ανέφερε ο Γουίλιαμ ΜακΚίνον, επικεφαλής της ομάδας Γεωλογίας, Γεωφυσικής και Απεικόνισης του New Horizons.

lorri_rider.png
new_methane_maps-lrg.jpg