​Για δύο σοβαρά τραυματίες κάνει λόγο η σερβική πλευρά μετά τα βίαια επεισόδια στον ουγγρικό φράχτη μεταξύ προσφύγων και ουγγρικών δυνάμεων. Ιατρική βοήθεια χρειάστηκαν περίπου 200 άτομα.

Μεταξύ των 29 που συνελήφθησαν από τις ουγγρικές αρχές βρίσκεται και ένας «τρομοκράτης γνωστός στις Αρχές», σύμφωνα με τα όσα είπε στην ουγγρική τηλεόραση ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ασφάλειας, Γκιόρκι Μπακόντι.

Σύμφωνα με το σερβικό τηλεοπτικό σταθμό RTS1, η ουγγρική αστυνομία χτύπησε αρκετούς δημοσιογράφους, ανάμεσα τους και μια γυναίκα, που της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Επίσης γίνεται λόγος από τα μέσα ενημέρωσης για τον τραυματισμό περίπου τριών παιδιών στα σύνορα, όπου μετανάστες αποπειράθηκαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα.

Η ουγγρική αστυνομία ανέφερε πως 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Η σκληρή στάση των ουγγρικών δυνάμεων στο φράχτη προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις στο εξωτερικό. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις σκηνές στα σερβοουγγρικά σύνορα, όπου, παρά την ανακοίνωση της Ουγγαρίας ότι τα σύνορα κλείνουν εντελώς για τις επόμενες 30 ημέρες, συσσωρεύονται όλο και περισσότεροι πρόσφυγες.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η οργή της Βουδαπέστης, η οποία κάλεσε τη Σερβία να επέμβει ώστε να αποτραπούν «επιθέσεις σε βάρος της ουγγρικής αστυνομίας από το σερβικό έδαφος». Μετά από έντονες διαβουλεύσεις, χθες το βράδυ η Σερβία συμφώνησε να στείλει ενισχύσεις στα σύνορα.