​Επίθεση στον Πάπα, κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, σχεδίαζε ένας 15χρονος, ο οποίος συνελήφθη!

Σύμφωνα με το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, ο ανήλικος, που συνελήφθη στη Φιλαδέλφεια και κατηγορείται για παροχή υποστήριξης σε τρομοκράτες, «έχει εμπνευστεί από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση σε αμερικανικό έδαφος».

Η επίθεση επρόκειτο «να εμπλέξει πολλούς δράστες, πυροβόλα όπλα, διαφόρων ειδών εκρηκτικές ύλες και θα στοχοθετούσε έναν ξένο ηγέτη, με την ευκαιρία μιας εκδήλωσης ��ε τη συμμετοχή πολύ υψηλών προσκεκλημένων», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ προστίθεται πως ο 15χρονος είχε βρει και αναρτήσει στο Ίντερνετ διάφορες μεθόδους κατασκευής εκρηκτικών.

Αν και δεν γίνεται ονομαστική αναφορά στον Πάπα Φραγκίσκο, τα αμερικανικά ΜΜΕ θεωρούν δεδομένο πως ήταν ο υποψήφιος στόχος, καθώς θα βρεθεί, για πρώτη φορά, στις ΗΠΑ από τις 22 έως και τις 27 του μήνα. Μεταξύ άλλων, ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, όπου αναμένεται να συρρεύσουν εκατομμύρια πιστοί, ενώ κάποιες από τις εκδηλώσεις στις οποίες θα παραστεί είναι υπαίθριες.