Αν αντί για τον αρχικό προορισμό σας, φτάνατε στη Χαβάη θα σας φαινόταν κακή η εξέλιξη του ταξιδιού σας; Αν «πετούσατε» με τη συγκεκριμένη πτήση της American Airlines, θα έπρεπε. Όχι γιατί η Χαβάη δεν είναι ένας ωραίος προορισμός, αλλά γιατί το αεροπλάνο με το οποίο έστειλε… «κατά λάθος» η εταιρεία τους επιβάτες της στη Χαβάη, ήταν ακατάλληλο.

Ο λόγος για μια άκρως επικίνδυνη γκάφα που έκανε η εταιρεία. Η American Airlines παραδέχθηκε ότι… μπέρδεψε τα αεροσκάφη της και έστειλε με λάθος αεροπλάνο, το οποίο δεν ήταν πιστοποιημένο για πτήσεις πάνω από το νερό, 100 επιβάτες από το Λος Άντζελες στη Χαβάη!

Βέβαια, η παραδοχή της αεροπορικής εταιρείας έρχεται αρκετές μέρες μετά την πτήση, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου.

«Όταν αντιληφθήκαμε τις ακριβώς συνέβη, ενημερώσαμε απευθείας την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ξεκινήσαμε μία διεξοδική επανεξέταση των διαδικασιών μας», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας και συμπλήρωσε «Ήδη, έχουμε αναθεωρήσει το λογισμικό μας για να αναγνωρίζει σωστά ότι το κατάλληλο αεροσκάφος κάνει στις σωστές διαδρομές», προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.
Όσο για το πώς προέκυψε το «μπέρδεμα»; Πιθανολογείται πως σχετίζεται με το γεγονός ότι η εταιρία άρχισε να χρησιμοποιεί Airbus για το συγκεκριμένο δρομολόγιο μόλις πριν λίγες εβδομάδες, ενώ έως τότε χρησιμοποιούσε Boeing.