Με αφορμή το μεταναστευτικό θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτόν τον καιρό, το Business Insider αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα στις διάσημες προσωπικότητες που ακολούθησαν τον μεταναστευτικό δρόμο.
Δείτε παρακάτω…
ςεφςεφ.jpg

Άλμπερτ Αϊνστάιν:
Θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και ο σημαντικότερος, ίσως, επιστήμονας του 20ού αιώνα. Ο κορυφαίος φυσικός ο οποίος έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής, ήταν γερμανοεβραϊκής καταγωγής, και αντιμετώπισε τον έντονο διωγμό κατά την άνοδο των Ναζί στην εξουσία, υπό την ηγεσία του Αδόλφου Χίλτερ. Ο Αϊνστάιν αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη Γερμανική Ακαδημία Επιστημών, με προορισμό την Αμερική. Μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1933, όπου εργάστηκε ως καθηγητής στο Πρίνστον μέχρι την συνταξιοδότηση του, το 1945.
ΑΕΡΓΑΡΓργ.jpg
Μαντλίν Ολμπράιτ: Η πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ (1997-2001 ), κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπιλ Κλίντον, γεννήθηκε το 1937 στην Τσεχοσλοβακία. Ο πατέρας της ήταν διπλωμάτης και εργαζόταν στην πρεσβεία στο Βελιγράδι μέχρι που ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η οικογένεια αναγκάστηκε να μεταναστεύσει αρχικά στη Βρετανία και τελικά στις ΗΠΑ.
στρηηστρη.jpg
Δαλάι Λάμα: Μετά την επικράτηση των κομουνιστών στην Κίνα, το 1949, το ενδιαφέρον του «Κόκκινου Δράκου» αναθερμάνθηκε για το Θιβέτ. Το 1950 ο στρατός της Κίνας εισήλθε στην πρωτεύουσα Λάσα. Οι επαναστάτες συνετρίβησαν το 1959 και η περιοχή ενσωματώθηκε στην Κίνα ως αυτόνομη περιοχή. Έκτοτε, γύρω στο 1 εκατομμύριο Θιβετιανοί έχουν βρει το θάνατο από τις κακές συνθήκες διαβίωσης, αλλά και τις μάχες με τους Κινέζους. Ο Δαλάι Λάμα, εγκατέλειψε τη χώρα το 1959 και έζησε εξόριστος στο εξωτερικό, προσπαθώντας να συνεγείρει τη διεθνή κοινή γνώμη με σκοπό την ανεξαρτησία του Θιβέτ.
ησρτηςατεηα;.jpg
Φρεντερίκ Σοπέν: Ο διάσημος συνθέτης, ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ρομαντισμού στη μουσική και από τους μεγαλύτερους πιανίστες της εποχής του, γεννήθηκε στην Πολωνία το 1810. Το 1830 έφυγε από την Πολωνία για να συνεχίσει τις εμφανίσεις του στη Βιέννη. Μετά την αναχώρησή του ξέσπασε στη χώρα επανάσταση κατά της τσαρικής (ρωσικής) εξουσίας η οποία συνετρίβη και ο συνθέτης δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει στην πατρίδα του.
ρεαγαρεγΡ.jpg
Ελί Βιζέλ: Ο Εβραίος συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής, γεννήθηκε στην Ρουμανία. Στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, μαζί με την οικογένειά του, καθώς και με άλλους Εβραίους που ζούσαν στην περιοχή, στάλθηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία, όπου και έχασαν τη ζωή τους οι γονείς του και η μικρή του αδελφή. Αυτός και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές του επέζησαν. Εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, σπούδασε στη Σορβόννη και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Το 1958 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Η νύχτα (La Nuit), στο οποίο αφηγείται τις εμπειρίες του από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.